xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Oyunların çalışma muhabbeti olmasa yemin ediyorum 1 saniye bile durmam.

Daha dün tertemiz formatımı attım, en minimal kurulumu yaptım, gereksiz, ekstra hiçbir şey yok. Bugün ne oluyor? M.2 SSD diye zırlayan Windows'a M.2 veriyorum yine garip hatalar çıkarıyor. Video izliyorum YouTube'da kapaklar sayfalar yüklenmiyor ama videolar 4K açılıyor, Görev Yöneticisi'ni açıyorum donmuş kendine hayrı kalmamış, CTRL alt del yapıyorum tepki yok, cidden mide bulandırıcı. Revision OS fetişimi kenara bırakıp Ghost Spectre'ye yöneldim, uzun süre sonra Custom Windows deneyeceğim bakalım bedavaya çalışan arkadaşlar ne gibi harikalar yaratmış.

Ekran kartımın MHz'sini arttırması da cabası, hiçbir işlem yapılmıyor, aynı driveri Windows 10 ve Windows 11 deniyorum Windows 10 da sebepsiz ASUS ROG 1070 1633 MHz sabit çalışıyor, işlem yok, ayar yok. Windows 11 de ise normal 139min MHz çalışabiliyor ama Windows 11 de Windows 10'dan daha beter.

Oyunların çalışma muhabbeti olmasa yemin ediyorum 1 saniye bile durmam.

Daha dün tertemiz formatımı attım, en minimal kurulumu yaptım, gereksiz, ekstra hiçbir şey yok. Bugün ne oluyor? M.2 SSD diye zırlayan Windows'a M.2 veriyorum yine garip hatalar çıkarıyor. Video izliyorum YouTube'da kapaklar sayfalar yüklenmiyor ama videolar 4K açılıyor, Görev Yöneticisi'ni açıyorum donmuş kendine hayrı kalmamış, CTRL alt del yapıyorum tepki yok, cidden mide bulandırıcı. Revision OS fetişimi kenara bırakıp Ghost Spectre'ye yöneldim, uzun süre sonra Custom Windows deneyeceğim bakalım bedavaya çalışan arkadaşlar ne gibi harikalar yaratmış.

Ekran kartımın MHz'sini arttırması da cabası, hiçbir işlem yapılmıyor, aynı driveri Windows 10 ve Windows 11 deniyorum Windows 10 da sebepsiz ASUS ROG 1070 1633 MHz sabit çalışıyor, işlem yok, ayar yok. Windows 11 de ise normal 139min MHz çalışabiliyor ama Windows 11 de Windows 10'dan daha beter.
32 GB RAM olmadan Windows 11 çekilmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam online oynamıyorsan Linux'un oyun desteği var ama bence siz gene bir driverları kontrol edin.

Bu kadar tecrübeye ve bütçeye sahip olmalarına rağmen bu adamlar bu kadar problemli bir işletim sistemi yapmak nedir anlamıyorum, sözüm Windows 7 ve Windows 10'a değil. Çok iyi olmasa da iyi çıkış yapan işletim sistemi bunlar. Ancak Windows 11 çok problemli. AMD driver da tonlarca sıkıntı yaşıyorum. Tüm sorunları Windows'a atmayacağım AMD de mükemmel değil. :/

Windows inanılmaz hantal bir işletim sistemi. RAM'i iyi kullanmaz, hatasız işlem yapmaz, donanıma uyumlanmaz... Yahu kardeşim dünyadaki bütün donanımlar zaten Windows için üretiliyor. macOS'un donanımı kendine has. Ona rağmen nasıl donanım uyumsuzluğu yaşar bir sistem aklım almıyor. Hantal ötesi. Üçüncü parti olmadan hiçbir şey yapılmaz bu sistemde. Tasarımı da inanılmaz çağ dışı. Ne animasyon kalitesi var ne tipografi.

Zamanında Windows Phone çıkarmışlardı hafif işletim sistemi diye, öyle zannediyorduk da geliştiriciler uygulama yazamıyordu lanet sisteme Windows altyapısından dolayı. Battı, bitti, gitti.

Şimdi sadece gamer'lar sayesinde ayakta duran, bir de yeni teknolojiye yatırım yapmayı gerek görmeyip eskisiyle yetinen çağ dışı devlet daireleri tarafından kullanılan bir işletim sistemidir Windows. Ne yapay zekayı becerdiler, ne asistan işini becerdiler, ne cihaz entegrasyonu işini becerdiler bugüne kadar. Kendi lansmanlarında bile Edge takılıyor da lansmanı yapan yetkili canlı yayında Chrome yüklüyor Windows bilgisayara, bir şey göstermek için. İşte böyle bir işletim sistemidir Windows.

Windows inanılmaz hantal bir işletim sistemi. RAM'i iyi kullanmaz, hatasız işlem yapmaz, donanıma uyumlanmaz... Yahu kardeşim dünyadaki bütün donanımlar zaten Windows için üretiliyor. macOS'un donanımı kendine has. Ona rağmen nasıl donanım uyumsuzluğu yaşar bir sistem aklım almıyor. Hantal ötesi. Üçüncü parti olmadan hiçbir şey yapılmaz bu sistemde.

Zamanında Windows Phone çıkarmışlardı hafif işletim sistemi diye, öyle zannediyorduk da geliştiriciler uygulama yazamıyordu lanet sisteme Windows altyapısından dolayı. Battı, bitti, gitti.

Şimdi sadece gamer'lar sayesinde ayakta duran, bir de yeni teknolojiye yatırım yapmayı gerek görmeyip eskisiyle yetinen çağ dışı devlet daireleri tarafından kullanılan bir işletim sistemidir Windows. Ne yapay zekayı becerdiler, ne asistan işini becerdiler, ne cihaz entegrasyonu işini becerdiler bugüne kadar. Kendi lansmanlarında bile Edge takılıyor da lansmanı yapan yetkili canlı yayında Chrome yüklüyor Windows bilgisayara, bir şey göstermek için. İşte böyle bir işletim sistemidir Windows.

Olayı zaten kendin açıklamışsın.

Windows'un hantal falan olduğu yok, o sistem dünyadaki aklına gelebilecek her türlü donanım kombinasyonunda çalışmak zorunda, asıl mucize bu. macOS gibi üç tane donanıma özel sistem yapmak kolay tabii, marifet değil. O hantallık dediğin şey aslında sistemin esnekliği. RAM'i sömürüyor diyosun ya o da çoktan eskide kaldı. Windows 10'la 11'le sistem kendini gayet iyi yönetiyor, senin bilgisayarı yavaşlatan şey Windows değil, kurduğun dandik bir programın ya da üreticinin yazdığı bozuk bir driver'ın suçu.

Üçüncü parti program olmadan bir şey yapılmıyor lafı ise tamamen bakış açısı. Bu bir eksiklik değil özgürlük. Sistem seni tek bir şeye mahkum etmiyor, git istediğin tarayıcıyı kur, istediğin programı kullan diyor. Apple gibi kapalı kutu değil, açık bir platform. Sadece gamer'lar ayakta tutuyor demek de en büyük sacmalık. Dünyadaki bütün dev şirketler, mühendisler, yazılımcılar, finansçılar ne kullanıyor sanıyorsun? Bu adamlar işini Windows'la yapıyor çünkü en geniş desteğe ve güce sahip.

Yapay zekayı beceremediler demişsin ama Copilot'tan haberin yok galiba? Microsoft şu an yapay zekayı direkt işletim sisteminin kalbine gömen tek firma, resmen çağ atladılar bu konuda. Cortana falan eski denemelerdi. Mac hala siri GPT. birleşmesini bile yapamadı.

o sistem dünyadaki aklına gelebilecek her türlü donanım kombinasyonunda çalışmak zorunda, asıl mucize bu.
Çalışabilse keşke. 😅 Evet, mucizelere kalmış bir iş çalışması.

senin bilgisayarı yavaşlatan şey Windows değil, kurduğun dandik bir programın ya da üreticinin yazdığı bozuk bir driver'ın suçu.
Konu sahibi ne diyor, okudun mu? Yahu YouTube'a giriyorum sıkıntı var diyor. Görev yöneticisini açamıyorum, CTRL + ALT + DEL yapamıyorum diyor. Bu mu dandik bir programın suçu? Evet, dandik bir programın suçu haklısın. O programın adı da Windows.

Üçüncü parti program olmadan bir şey yapılmıyor lafı ise tamamen bakış açısı. Bu bir eksiklik değil özgürlük.
Asıl özgürlük, sistem sana her şeyi sunduktan sonra yapacağın türlü işlemler için istediğin alternatifi bulabilmek ve kullanabilmektir. Hala macOS kapalı kutu diyorsunuz, çünkü macOS deneyiminiz yok. macOS sana ihtiyacın olan her şeyi verir. Ayrıyetten her iş için üçüncü parti, iyi kodlanmış, stabil ve sorunsuz seçenekler mevcuttur. Çoğu uygulama da Apple'ın kontrolünden geçerek sunulur ve güvenlidir. Onları da kullanmak istemiyorsan internetten indirerek her türlü uygulamayı kullanabilirsin. Özgürlük budur. Neyse, konumuz macOS değil. Windows'un sunamadığı özgürlük.

Microsoft şu an yapay zekayı direkt işletim sisteminin kalbine gömen tek firma
İyi gömmüşler. Görünmüyor.