Windows inanılmaz hantal bir işletim sistemi. RAM'i iyi kullanmaz, hatasız işlem yapmaz, donanıma uyumlanmaz... Yahu kardeşim dünyadaki bütün donanımlar zaten Windows için üretiliyor. macOS'un donanımı kendine has. Ona rağmen nasıl donanım uyumsuzluğu yaşar bir sistem aklım almıyor. Hantal ötesi. Üçüncü parti olmadan hiçbir şey yapılmaz bu sistemde.
Zamanında Windows Phone çıkarmışlardı hafif işletim sistemi diye, öyle zannediyorduk da geliştiriciler uygulama yazamıyordu lanet sisteme Windows altyapısından dolayı. Battı, bitti, gitti.
Şimdi sadece gamer'lar sayesinde ayakta duran, bir de yeni teknolojiye yatırım yapmayı gerek görmeyip eskisiyle yetinen çağ dışı devlet daireleri tarafından kullanılan bir işletim sistemidir Windows. Ne yapay zekayı becerdiler, ne asistan işini becerdiler, ne cihaz entegrasyonu işini becerdiler bugüne kadar. Kendi lansmanlarında bile Edge takılıyor da lansmanı yapan yetkili canlı yayında Chrome yüklüyor Windows bilgisayara, bir şey göstermek için. İşte böyle bir işletim sistemidir Windows.