Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
Windows 11, Windows Vista'nın 2025 haline oldukça benzer. Elimde Flash Bellek olsa direkt LTSC versiyonunu kuracağım Nalet şeyin. Durduk yere yavaşlaması da cabası.
Hocam online oynamıyorsan Linux'un oyun desteği var ama bence siz gene bir driverları kontrol edin.
1 yıldır 8 GB RAM ile Windows 11 kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım, üstelik oyun odaklı bir kullanımım var.
Hocam online oynamıyorsan Linux'un oyun desteği var ama bence siz gene bir driverları kontrol edin.
Olayı zaten kendin açıklamışsın.
Windows'un hantal falan olduğu yok, o sistem dünyadaki aklına gelebilecek her türlü donanım kombinasyonunda çalışmak zorunda, asıl mucize bu. macOS gibi üç tane donanıma özel sistem yapmak kolay tabii, marifet değil. O hantallık dediğin şey aslında sistemin esnekliği. RAM'i sömürüyor diyosun ya o da çoktan eskide kaldı. Windows 10'la 11'le sistem kendini gayet iyi yönetiyor, senin bilgisayarı yavaşlatan şey Windows değil, kurduğun dandik bir programın ya da üreticinin yazdığı bozuk bir Driver'ın suçu.
Üçüncü parti program olmadan bir şey yapılmıyor lafı ise tamamen bakış açısı. Bu bir eksiklik değil özgürlük. Sistem seni tek bir şeye mahkum etmiyor, git istediğin tarayıcıyı kur, istediğin programı kullan diyor. Apple gibi kapalı kutu değil, açık bir platform. Sadece Gamer'lar ayakta tutuyor demek de en büyük sacmalık. Dünyadaki bütün dev şirketler, mühendisler, yazılımcılar, finansçılar ne kullanıyor sanıyorsun? Bu adamlar işini Windows'la yapıyor çünkü en geniş desteğe ve güce sahip.
Yapay zekayı beceremediler demişsin ama Copilot'tan haberin yok galiba? Microsoft şu an yapay zekayı direkt işletim sisteminin kalbine gömen tek firma, resmen çağ atladılar bu konuda. Cortana falan eski denemelerdi. Mac hala Siri GPT. Birleşmesini bile yapamadı.
Windows 11, Windows Vista'nın 2025 haline oldukça benzer. Elimde flash bellek olsa direkt LTSC versiyonunu kuracağım nalet şeyin. Durduk yere yavaşlaması da cabası.
1 aydır kullanıyorum sorun çıkartmadı. Yeni sistem dizip Windows 11 kurmuştum. Siz nasıl geçiş yaptınız?
Edit: Formatlamışsınız.
@Sinatra, driverları kontrol etmesine gerek yok driverlar Linux çekirdeğine kurulu olarak gelir zaten. NVIDIA ekran kartı varsa sadece ekstra olarak yüklemesi gerekiyor. AMD ekran kartları da çekirdeğe yüklü olarak geliyor driverları yani.
İlk çıktığından beri Windows 11 kullanırım. Sadece GPU nvidia/amd GPU değişikliğinde fark etmeksizin DDU kullanıp bütün driver dosyalarını silsem de oyunlarda drop format atmadan geçmiyor ve bunu geçen ay yaşadım.
Gördüğüm en haklı yorum.Olayı zaten kendin açıklamışsın.
Windows'un hantal falan olduğu yok, o sistem dünyadaki aklına gelebilecek her türlü donanım kombinasyonunda çalışmak zorunda, asıl mucize bu. macOS gibi üç tane donanıma özel sistem yapmak kolay tabii, marifet değil. O hantallık dediğin şey aslında sistemin esnekliği. RAM'i sömürüyor diyosun ya o da çoktan eskide kaldı. Windows 10'la 11'le sistem kendini gayet iyi yönetiyor, senin bilgisayarı yavaşlatan şey Windows değil, kurduğun dandik bir programın ya da üreticinin yazdığı bozuk bir driver'ın suçu.
Üçüncü parti program olmadan bir şey yapılmıyor lafı ise tamamen bakış açısı. Bu bir eksiklik değil özgürlük. Sistem seni tek bir şeye mahkum etmiyor, git istediğin tarayıcıyı kur, istediğin programı kullan diyor. Apple gibi kapalı kutu değil, açık bir platform. Sadece gamer'lar ayakta tutuyor demek de en büyük sacmalık. Dünyadaki bütün dev şirketler, mühendisler, yazılımcılar, finansçılar ne kullanıyor sanıyorsun? Bu adamlar işini Windows'la yapıyor çünkü en geniş desteğe ve güce sahip.
Yapay zekayı beceremediler demişsin ama Copilot'tan haberin yok galiba? Microsoft şu an yapay zekayı direkt işletim sisteminin kalbine gömen tek firma, resmen çağ atladılar bu konuda. Cortana falan eski denemelerdi. Mac hala siri GPT. birleşmesini bile yapamadı.