Hocam online oynamıyorsan Linux'un oyun desteği var ama bence siz gene bir driverları kontrol edin.

@Sinatra, driverları kontrol etmesine gerek yok driverlar Linux çekirdeğine kurulu olarak gelir zaten. NVIDIA ekran kartı varsa sadece ekstra olarak yüklemesi gerekiyor. AMD ekran kartları da çekirdeğe yüklü olarak geliyor driverları yani.

32 GB RAM olmadan Windows 11 çekilmez.

32 RAM ile de kullandım, yok abi olmuyor enteresan biçimde yapamıyorlar.

1 yıldır 8 GB RAM ile Windows 11 kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım, üstelik oyun odaklı bir kullanımım var.

Bro 8 GB ile oynadığın oyun skalası düşüktür, ayrıca sorunlu da olsa Windows 10 ile Windows 11 arasında dağlar kadar FPS farkı var, Windows 10 da örnek veriyorum kendimi yırtıp yaptığım ayarlar ile 100 FPS alıyorsam Windows 11 de başlangıç da 150 olarak başlıyor ama 2 dakika oynadıktan sonra alakasız droplar giriyor.

Hocam online oynamıyorsan Linux'un oyun desteği var ama bence siz gene bir driverları kontrol edin.

Windows'un oto driver kurması kapalı, tüm sürücüleri elim ile sitelerinden kuruyorum onunla bir ilgisi olduğu sanmıyorum, ne yazık ki online oynuyorum.

Olayı zaten kendin açıklamışsın.

Windows'un hantal falan olduğu yok, o sistem dünyadaki aklına gelebilecek her türlü donanım kombinasyonunda çalışmak zorunda, asıl mucize bu. macOS gibi üç tane donanıma özel sistem yapmak kolay tabii, marifet değil. O hantallık dediğin şey aslında sistemin esnekliği. RAM'i sömürüyor diyosun ya o da çoktan eskide kaldı. Windows 10'la 11'le sistem kendini gayet iyi yönetiyor, senin bilgisayarı yavaşlatan şey Windows değil, kurduğun dandik bir programın ya da üreticinin yazdığı bozuk bir Driver'ın suçu.

Üçüncü parti program olmadan bir şey yapılmıyor lafı ise tamamen bakış açısı. Bu bir eksiklik değil özgürlük. Sistem seni tek bir şeye mahkum etmiyor, git istediğin tarayıcıyı kur, istediğin programı kullan diyor. Apple gibi kapalı kutu değil, açık bir platform. Sadece Gamer'lar ayakta tutuyor demek de en büyük sacmalık. Dünyadaki bütün dev şirketler, mühendisler, yazılımcılar, finansçılar ne kullanıyor sanıyorsun? Bu adamlar işini Windows'la yapıyor çünkü en geniş desteğe ve güce sahip.

Yapay zekayı beceremediler demişsin ama Copilot'tan haberin yok galiba? Microsoft şu an yapay zekayı direkt işletim sisteminin kalbine gömen tek firma, resmen çağ atladılar bu konuda. Cortana falan eski denemelerdi. Mac hala Siri GPT. Birleşmesini bile yapamadı.

Copilot savunurum, kendisi çok tatlı bir AI örneği, belli bir yere kadar. Kendisini alzahimer yapmışlar bir tık biraz konuştuktan sonra eskiyi unutuyor. Geri kalan kısma girmiyorum ama kurulan 3. parti kısmın da kendim adına konuşmam gerekirke sistemimde ne saçma sapan virüs programları ne de FPS arttırdığına inanılan dandik programları kullanmıyorum. Sistemime temiz kurulum yapıyorum, oturum bile açmıyorum, oto driver kurmasını kapatıp kendim kuruyorum ve o şekilde kullanıyorum ama gel gör ki yine sorun çıkarıyor. Tahminlerime göre ISO da bir sıkıntı var, format için bir USB hazırlarım ve genelde uzun süre onu kullanırım, elimde ki ise daha önce sorun çıkarmazken bazen sorun çıkarıyor. Bahsettiğimiz firma Microsoft indie bir şirket değil, o paralar ile kusursuz bir sistem çıkarmaları gerekiyor. Oyun muhabbeti olmasa direkt Ubuntu kurardım ve kullanırdım, hayatımda W 8.1'den sonra kullandığım en akıcı sistemdi.

Windows 11, Windows Vista'nın 2025 haline oldukça benzer. Elimde flash bellek olsa direkt LTSC versiyonunu kuracağım nalet şeyin. Durduk yere yavaşlaması da cabası.

Hocam çok eskiden kullandığım geçici bir çözümüm vardı, kısaca ana depolamadan belli bir kısmı harici olarak ayırıp ISO dosyasını açıp onun içine atıyordum ve restart attığım da sistem şans eseri kurulum ekranında açılıyordu ve o kısmı ellemeden format atabiliyordum, geçici olarak yapılabilir.

1 aydır kullanıyorum sorun çıkartmadı. Yeni sistem dizip Windows 11 kurmuştum. Siz nasıl geçiş yaptınız?

Edit: Formatlamışsınız.

Hocam ben mikro detaylara çok takılan birisiyim ve Windows'un bir sorunu var, ne olduğunu bilmiyorum sistem sanki kendini dolduruyor. İlk kurulumda her şey mükemmel iken belli bir süre geçiyor, hiçbir şey indirmiyorum veyahut kurmuyorum sistem dolmuş gibi sapıtıyor.

@Sinatra, driverları kontrol etmesine gerek yok driverlar Linux çekirdeğine kurulu olarak gelir zaten. NVIDIA ekran kartı varsa sadece ekstra olarak yüklemesi gerekiyor. AMD ekran kartları da çekirdeğe yüklü olarak geliyor driverları yani.

1070 kullanıyorum ve 572 driver kuruyorum bunun haricinde ki sürücüler enteresan biçimde bozuk, AMD'nin o olayı güzeldi 580 kullanırken mis gibi kurulum yapıyordum.

Vista ve 7 olmasa yüzüne bakmayacağım işletim sistemi. Kapitalist bir şirketten ne beklersin. Yani abi şu yazılımları özgür hale getirseler yazılımcılara çok büyük kapılar açılacak. Ama bizi "goyim" olarak görüyorlar, sadece kendimiz yaparız diye düşünüyorlar ama kendilerini de helak ediyorlar. Adamlar karundan daha zengin olmayı düşünüyor cidden. Paraya bu denli tapan bir şirkete ne değer vereyim usta?

2. bir Vista vakası kısaca W11. Vista yine iyiydi tabii. 2 GB RAM'li bilgisayarlarda rahat çalışıyordu. Tabii o zamanlar o kadar RAM bayağı lüks gibiydi. Bu da Vista'nın sevilmemesine yol açtı.

İlk çıktığından beri Windows 11 kullanırım. Sadece GPU nvidia/amd GPU değişikliğinde fark etmeksizin DDU kullanıp bütün driver dosyalarını silsem de oyunlarda drop format atmadan geçmiyor ve bunu geçen ay yaşadım.

İlk çıktığından beri Windows 11 kullanırım. Sadece GPU nvidia/amd GPU değişikliğinde fark etmeksizin DDU kullanıp bütün driver dosyalarını silsem de oyunlarda drop format atmadan geçmiyor ve bunu geçen ay yaşadım.

Aslında ben de sorun yaşamadım Windows 11'de. Ama donanımın ona göre ayarlanması gerekiyor anladığım kadarıyla. Yani 2. bir Vista vakası diyebiliriz.

Arkadaş. PC'de Nuke.exe mi çalıştırıyorsunuz? i3 3220 sistemde hata almıyorum. Siz nasıl hata alıyorsunuz? Windows 11'de o sorunlar bitti. Stabil artık. Kurcalamasaz güzel olur.

Olayı zaten kendin açıklamışsın.

Windows'un hantal falan olduğu yok, o sistem dünyadaki aklına gelebilecek her türlü donanım kombinasyonunda çalışmak zorunda, asıl mucize bu. macOS gibi üç tane donanıma özel sistem yapmak kolay tabii, marifet değil. O hantallık dediğin şey aslında sistemin esnekliği. RAM'i sömürüyor diyosun ya o da çoktan eskide kaldı. Windows 10'la 11'le sistem kendini gayet iyi yönetiyor, senin bilgisayarı yavaşlatan şey Windows değil, kurduğun dandik bir programın ya da üreticinin yazdığı bozuk bir driver'ın suçu.

Üçüncü parti program olmadan bir şey yapılmıyor lafı ise tamamen bakış açısı. Bu bir eksiklik değil özgürlük. Sistem seni tek bir şeye mahkum etmiyor, git istediğin tarayıcıyı kur, istediğin programı kullan diyor. Apple gibi kapalı kutu değil, açık bir platform. Sadece gamer'lar ayakta tutuyor demek de en büyük sacmalık. Dünyadaki bütün dev şirketler, mühendisler, yazılımcılar, finansçılar ne kullanıyor sanıyorsun? Bu adamlar işini Windows'la yapıyor çünkü en geniş desteğe ve güce sahip.

Yapay zekayı beceremediler demişsin ama Copilot'tan haberin yok galiba? Microsoft şu an yapay zekayı direkt işletim sisteminin kalbine gömen tek firma, resmen çağ atladılar bu konuda. Cortana falan eski denemelerdi. Mac hala siri GPT. birleşmesini bile yapamadı.
Gördüğüm en haklı yorum.