26226

Becerikli
Yıllardır aynı NT çekirdekleri, sadece güncellediler. Vista'dan beri aynı tamamen, sıfırdan yenilenmesini istiyor musunuz? Belirtiniz nedenini.

Ben istiyorum. Yeni çekirdekler yeni sistemlere uyumlu olur, hızlı çalışır, sorunlar minimuma düşer.

''Vistadan beri aynı'' demiş olduğunuz çekirdek daha en son dün güncelleme aldı. Birçok kişi sıfırdan yazılması yerine varolan şeyin güncellenmesinin ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyor.

Windows gibi bir işletim sisteminde bu kadar donanım ve yazılım için sıfırdan çekirdek yazmak da oyun motoru değiştirmeye benzemiyor. ''Basit'' gibi gözüküyor olan belirli kalıpların dışarısına çıkılabilmesi bu aşamalarda mümkün değil. Ayrıca bahsetmiş olduğunuz şirketin Microsoft olduğu göz önüne alındığı zaman tembellik haricinde olan konularda bir beklenti içerisinde yer almayın.

Son düzenleme:
Vista'dan değil daha da detaylı bakarsak 2K'den beri aynı. Yeni çekirdek yazmak bir script yazmaya benzemiyor, sadece Windows 7'den Windows 8'e geçişte olan sürece bile bakarsanız çekirdeği güncelleyip optimize etmek bile büyük bir efor gerektiriyor. Ayrıca zibilyon tane uygulamanın yeni çekirdeğe portlanması Microsoft için büyük bir gelir kaybı demek.

Windows NT için zamanında "Allah'a emanet çalışıyor" şeklinde duyumlar vardı. Güncellense bile eski bir teknoloji üzerine kurulu ve kodları o kadar karmaşıklaşmış ki bazı bölümlerini yazanlar bile anlamıyorlar. Geçenlerde bir haber çıkmıştı. Yapay zekayı baz alan, çekirdekten başlayarak yeni bir Windows yazılması gerektiği düşünülüyor. Microsoft böyle bir işe kalkışır mı bilemem ama bu sistem ile sonsuza kadar gitmeyeceği ortada. Kim bilir, belki yenisini yaparlarsa eski Windows sürümlerinin en azından bazı bölümlerini açık kaynak bile yapabilirler.