Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YusufEymen

Becerikli
Merhaba, şu an W10’dayım ve yakında W11’e geçeceğim. Sistemim 9070 XT ve 7800X3D. Normalde 25.9.1 sürücüsünü kurmuştum (en stabil sürücülerden biri) fakat Windows otomatik olarak çok stabil olmayan 25.11.1 sürümüne geçmiş. Bu durum pek hoşuma gitmedi ve kapatmak istiyorum. İki çözüm buldum: gpedit.msc üzerinden ayar yapmak ve “Cihazlarınız için kullanılabilen üretici uygulamalarını ve özel simgeleri otomatik olarak indirmek ister misiniz?” ayarını Hayır yapmak. Sizce ne yapmalıyım? Ben değiştirmedikçe sürücülerin otomatik olarak değişmesini istemiyorum. Ayrıca yükleyeceğim sürücüyü driver only mi, minimal install mı yoksa full install mı indirmeliyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows Update hizmetini kapatmanız gerekiyor tamamen kesmek için. Ama normalde o ayarı kapatınca, yani hayır seçince yüklenmez, kendiniz manuel yüklersiniz.

Bu şekilde:
1766168355487.webp
Windows Update hizmetini kapatmanız gerekiyor tamamen kesmek için. Ama normalde o ayarı kapatınca, yani hayır seçince yüklenmez, kendiniz manuel yüklersiniz.

Bu şekilde:
Eki Görüntüle 211813

Bu güvenli mi? Windows Update kapanmıyor mu sonuçta? Recep hocanın bu videosundaki çözüm nasıl?

Ayrıca driverı nasıl yüklemeliyim? Driver only mi, minimal install mı, Full install mı? Full install direkt eleyelim bence gereksiz şeyler var hiç kullanmayacağım. Adrenaline sorun yaratabiliyormuş fakat bu sefer önemli bit programdan yoksun kalacağım. Adrenaline programında oto güncelleme falan var mı? Belki de 25.9.2'den 25.10.1'e Windows değil adrenaline falan geçmiştir.

@YusufEymen, Full install seçeneğini seçebilirsiniz. Windows Update hizmetini ben şahsen kapatıyorum, sizin kapatmanıza gerek yok. Attığım görseldeki ayarları yaparsaniz sürücüler inmeyecektir.

Neden Full install peki? Ayrıca siz neden Windows Update kullanmıyorsunuz? Önemli güncellemelerde ne yapıyorsunuz?