Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YusufEymen

Becerikli
Merhaba, şu an W10’dayım ve yakında W11’e geçeceğim. Sistemim 9070 XT ve 7800X3D. Normalde 25.9.1 sürücüsünü kurmuştum (en stabil sürücülerden biri) fakat Windows otomatik olarak çok stabil olmayan 25.11.1 sürümüne geçmiş. Bu durum pek hoşuma gitmedi ve kapatmak istiyorum. İki çözüm buldum: gpedit.msc üzerinden ayar yapmak ve “Cihazlarınız için kullanılabilen üretici uygulamalarını ve özel simgeleri otomatik olarak indirmek ister misiniz?” ayarını Hayır yapmak. Sizce ne yapmalıyım? Ben değiştirmedikçe sürücülerin otomatik olarak değişmesini istemiyorum. Ayrıca yükleyeceğim sürücüyü driver only mi, minimal install mı yoksa full install mı indirmeliyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows Update hizmetini kapatmanız gerekiyor tamamen kesmek için. Ama normalde o ayarı kapatınca, yani hayır seçince yüklenmez, kendiniz manuel yüklersiniz.

Bu şekilde:
1766168355487.webp
@YusufEymen, AMD sürücü güncelleme sistemi aklımda kalmadı. Bu ayarı yaptığınızda Windows kendisi güncellemez, AMD kendi ayarlarında varsa güncelleyebilir.

Küçük bir ayar var mış. Ayrıca yukarıdaki ayara tam olarak nasıl girdiniz? Group policy editor çözümü nasıl? Windows 11 Pro için yapacağım.

Düzenleme:Sanırım sizin çözüm de group policy editor (Grup İlkesi Düzenleyicisi) ayarı.Bunu kapatmak,herhangi bir şeyden mahrum kalmama sebep olur mu?Yeni driver yüklemek istediğimde tam olarak ne yapmalıyım?

Windows Update hizmetini kapatmanız gerekiyor tamamen kesmek için. Ama normalde o ayarı kapatınca, yani hayır seçince yüklenmez, kendiniz manuel yüklersiniz.

Bu şekilde

@Milas yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. Aklımda çok soru var cevaplarsanız çok sevinirim :)

Son düzenleme:
@YusufEymen, menülerde değişiklik olabiliyor sürümden sürüme. Eğer bulamadiysaniz Windows 10 için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Benim de kafam karışmış, Windows 11 için olan çözümü size attım. Windows 10 için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Windows 11 zaten :).Temiz kurulum ile Windows 10'dan Windows 11 geçeceğim malum ayarı da Windows 11 de yapacağım. Bu çözüm group policy mi oluyor şimdi? Ayrıca bunu kapatmam diğer driverları etkiler mi?