Ne hikmetse bir süre önce oyunların kaydedilmesinde hatalar almaya başladım. Sonra, Microsoft Mağazası’ndan indirilen Inkscape gibi bir uygulamanın erişim engeli vermesiyle karşılaştım. İnternetteki çözümler, yapay zekanın önerileri, cart curt derken temelli bozuldu sistem. En son, kullanıcı oturumu bile sürekli misafir hesabı açmaya falan başladı. Her açılışında sıfırdan oturum açmalar falan derken, sık oynadığım oyunlar ve uygulamalarla gerekli klasörleri yeni bir sürücü oluşturup yedekledim. Ardından C’yi formatladım, ancak hiçbir şey düzelmedi. USB ile formatlamama rağmen, kaydetme hatası veren oyunu açamıyorum bile şu an. Inkscape ise mağazadan indirmeye çalışınca hata falan veriyor. Sıfırlayınca sürücüler falan da kaynadı herhalde. Arada 3-5 dakika kadar bir sürede Wi-Fi kopup duruyor, bağlanınca da sadece 2.4’e bağlanıyor. 5’i görmüyor ne hikmetse. En kötüsü ise her seferinde şifre girmemi falan istemesi. Şifre girmeyince bağlanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız hataları paylaşır mısınız? Bir paragraf yazıp çok bilgi veriyormuş gibi gözüküyorsunuz ama hiçbir bilgi yok. Doğal olarak da kimse fikir yürütemiyor.

Nasıl format attınız mesela? Format sonrası virüs varsa devam etmiş de olabilir.

Ne hikmetse bir süre önce oyunların kaydedilmesinde hatalar almaya başladım. Sonra, Microsoft Mağazası’ndan indirilen Inkscape gibi bir uygulamanın erişim engeli vermesiyle karşılaştım. İnternetteki çözümler, yapay zekanın önerileri, cart curt derken temelli bozuldu sistem. En son, kullanıcı oturumu bile sürekli misafir hesabı açmaya falan başladı. Her açılışında sıfırdan oturum açmalar falan derken, sık oynadığım oyunlar ve uygulamalarla gerekli klasörleri yeni bir sürücü oluşturup yedekledim. Ardından C’yi formatladım, ancak hiçbir şey düzelmedi. USB ile formatlamama rağmen, kaydetme hatası veren oyunu açamıyorum bile şu an. Inkscape ise mağazadan indirmeye çalışınca hata falan veriyor. Sıfırlayınca sürücüler falan da kaynadı herhalde. Arada 3-5 dakika kadar bir sürede Wi-Fi kopup duruyor, bağlanınca da sadece 2.4’e bağlanıyor. 5’i görmüyor ne hikmetse. En kötüsü ise her seferinde şifre girmemi falan istemesi. Şifre girmeyince bağlanmıyor.
Eğer virüs yediysen spread (yayılma) özelliğinden kaynaklı yedekleme yapmaya çalıştığın uygulamalara enjeksiyon olması mümkün. Önerim yedeklemeden mecbur kayıp yaşayacaksın fakat direkt olarak yedeklemeden format at, en kötü kullandığın depolama cihazını değiştir.

Aldığınız hataları paylaşır mısınız? Bir paragraf yazıp çok bilgi veriyormuş gibi gözüküyorsunuz ama hiçbir bilgi yok. Doğal olarak da kimse fikir yürütemiyor.

Nasıl format attınız mesela? Format sonrası virüs varsa devam etmiş de olabilir.

Temel olarak bu linkteki hatayı alıyorum ancak orada söylenen adımları denediğim zaman işaretleyebildiği şık gibi şeyleri işaretleme şansı verilmiyordu bana. Formatı ise C sürücüsü ve yanındaki minik ama gözükmeyen sürücüler dahil D sürücüsü hariç hepsini sildim ve formatladım virüs yiyebileceğim bir senaryo da aklıma gelmiyor, yeni şeyleri indirirken önce sanal makine kullanırım malwerebytes taramasında da sadece reklam yazılımı gibi bir emülatörün sebep olduğu basit zararlılar vardı eve dönünce Kaspersky ile de denerim taramayı şu an boş zaten bilgisayar. Bu linkteki gibi internetten bulduğum şeyler işe yaramadığı için format öncesi geminin önerisiyle karmaşık şeylere de girdim biraz ama temelli bozduydu o sıra denediklerim sistemi. Bunun haricinde sıkıntının başladı tarihi kardeşimin kaydetme hatası aldığı sıralardan hesaplayınca bir Windows güncellemesinin geldiği sıralara denk geliyordu Mount and Blade ottoman moduyla oynuyordu ki 10 senedir bilgisayarlarımda ve disklerimde dolaşan bir uygulama benzer sıkıntıları önceden de yaşadığım için dediklerini pek takmamıştım ama kendim başka oyunlar oynarken de yaşayınca durumu biraz didiklemeye çalıştım.

Ek olarak yerel admin hesabını kullanıyorum ve izinleri düzenlemek için yeni yönetici hesabı açmaya çalışınca açamıyordum ancak formatlar formatlamaz yedek bir admin hesabı açtım ama durumu oradan kontrol etmek şimdi aklıma geldi ancak.

Yaşadığım Ana Sorunlar:

• Bazı programlar (özellikle Microsoft Store'dan kurulan Inkscape gibi) Başlat menüsünden tıklanmasına rağmen hiç açılmıyor.
  • Bazı oyunlar veya programlar, kendi kullanıcı profil klasörüme (C:\Users\Administrator\Documents) bile kayıt dosyası yazamıyor ve "Erişim engellendi" hatası veriyor.
  • Sisteme yeni bir yerel kullanıcı hesabı eklemeye çalıştığımda işlem başarısız oluyor.
Şu Ana Kadar Denediğim ve İŞE YARAMAYAN Çözümler:

1. Temel Sistem Onarımları:
    • Yönetici olarak çalıştırılan Komut İstemi'nde sfc /scannow komutunu çalıştırdım. Sonuç: "Windows Resource Protection did not find any integrity violations." (Herhangi bir bütünlük ihlali bulunamadı).
    • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu çalıştırdım, başarıyla tamamlandı ancak sorun devam etti.
  2. Windows Özelliklerini Kontrol Etme:
    • Denetimli Klasör Erişimi (Controlled Folder Access): Bu özelliği tamamen kapattım, bir değişiklik olmadı.
    • Windows Mağazası Uygulamaları Sorun Gidericisi: Çalıştırdım, bir sorun bulamadı veya çözemedi.
  3. İzinleri Manuel Olarak Düzeltme Denemeleri:
    • Program Files (x86) klasörünün izinlerinin bozuk olabileceğinden şüphelendim ancak başka bir sağlıklı sistemde de benzer izin yapısına sahip olduğunu gördüm, bu yüzden standart bir durummuş.
    • Kurtarma Modu'nda Komut İstemi'ni açarak icacls "C:\Users\Administrator" /reset /t /c /q komutunu çalıştırdım. Bu işlem sonrası kullanıcı profilim tamamen bozuldu ve Windows her seferinde beni geçici bir profille başlattı.
  4. Windows Onarım ve Sıfırlama Yöntemleri:
    • Yerinde Yükseltme (Onarım Yüklemesi): Güncel bir Windows 11 ISO dosyası kullanarak, "Kişisel dosyaları ve uygulamaları sakla" seçeneğiyle onarım yüklemesi yaptım. İşlem başarıyla tamamlandı ancak sorunlar aynen devam etti.
    • Bu Bilgisayarı Sıfırla: "Dosyalarımı sakla" seçeneğiyle sıfırlama işlemi yaptım. İşlem tamamlandıktan sonra programlar kaldırıldı ancak temel erişim ve uygulama açma sorunları yine devam etti.
  5. Temiz Kurulum (Format):
    • Verilerimi ayrı bir D: sürücüsüne yedekledim.
    • Windows 11 kurulum USB'si ile bilgisayarı başlattım.
    • Kurulumun "Özel" ekranında, eski C: sürücüsüyle ilgili tüm bölümleri (EFI, Kurtarma, MSR, Birincil) tamamen SİLEREK bir "Ayrılmamış Alan" oluşturdum.
    • Windows'u bu temiz "Ayrılmamış Alan" üzerine kurdum.
Donanım Kontrolleri:

• SSD Sağlığı: CrystalDiskInfo ile Samsung 990 EVO 2TB SSD'min sağlığını kontrol ettim. Durum %99 İyi (sadece %1'lik normal kullanım aşınması var, hata veya bozuk sektör yok).

Son düzenleme: