Catalyst 14.4 sürücüsünü kurdum. Nedense ekran kartı sürücüsünü kurmadı. Kendim aygıt yöneticisinden kurdum ama dxdiag'da 3D hızlandırma kapalı gözüküyor, OpenGL yok. Nasıl çözerim? @ErlikÇağlar
Detaylar
Kim cevapladı?ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
GPU ne? Sürücü cidden XPDM mi? Aygıt Yöneticisi'nden dener misiniz? Manuel kopyalayarak INF ile GPU sürücüsü kurar mısınız, WS03'ün özelliklerinden biri.Catalyst 14.4 sürücüsünü kurdum. Nedense ekran kartı sürücüsünü kurmadı. Kendim aygıt yöneticisinden kurdum ama dxdiag'da 3D hızlandırma kapalı gözüküyor, OpenGL yok. Nasıl çözerim? @ErlikÇağlar
AMD Radeon HD 5450.GPU ne? Sürücü cidden XPDM mi? Aygıt Yöneticisi'nden dener misiniz? Manuel kopyalayarak INF ile GPU sürücüsü kurar mısınız, WS03'ün özelliklerinden biri.
WDDM sürümü görünmüyor.
INF dosyasını seçerek sürücüyü kurdum, durum değişmedi.
Sürücünün olduğu klasörde XP_INF yazıyor yani XP ile uyumlu. Kuruluyor ama Direct3D yok.
3 tane Lenovo, Dell vb. üreticilerin sitesinde olan sürücüleri denedim. Sürücünün içindeki .msi dosyasına basınca "Bu sürücü kullandığınız Windows sürümüyle uyumlu değildir" hatasını veriyor.
Server 2003'ün NT 5.2 kernelini kullanmasıyla alakalı olabilir mi? Kurulum programı sadec 5.1'e izin veriyor olabilir.
Son düzenleme:
ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
Tamam tamam. Hata bende. Varsayılan hızlandırma kapalı geliyor WS03'de. İngilizce kullanıyorsunuz, ona göre şu şekilde:AMD Radeon HD 5450.
WDDM sürümü görünmüyor.
Eki Görüntüle 223464
INF dosyasını seçerek sürücüyü kurdum, durum değişmedi.
Sürücünün olduğu klasörde XP_INF yazıyor yani XP ile uyumlu. Kuruluyor ama Direct3D yok.
Eki Görüntüle 223465
3 tane Lenovo, Dell vb. üreticilerin sitesinde olan sürücüleri denedim. Sürücünün içindeki .msi dosyasına basınca "Bu sürücü kullandığınız Windows sürümüyle uyumlu değildir" hatasını veriyor.
Server 2003'ün NT 5.2 kernelini kullanmasıyla alakalı olabilir mi? Kurulum programı sadec 5.1'e izin veriyor olabilir.
Masaüstü sağ tık > Properties > Settings > Advanced > Troubleshoot > Acceleration Slider'ı "full" olana kadar çek > OK > OK
DX hızlandırma açmak için:
Start > run > dxdiag > Display > Enable on all Acceleration > Exit
Sürücüyü kurduktan sonra yapın bunu.
Acceleration Slider'ı yaptım ama dxdiag'ta öyle bir buton gözükmüyor.Tamam tamam. Hata bende. Varsayılan hızlandırma kapalı geliyor WS03'de. İngilizce kullanıyorsunuz, ona göre şu şekilde:
Masaüstü sağ tık > Properties > Settings > Advanced > Troubleshoot > Acceleration Slider'ı "full" olana kadar çek > OK > OK
DX hızlandırma açmak için:
Start > run > dxdiag > Display > Enable on all Acceleration > Exit
Sürücüyü kurduktan sonra yapın bunu.
ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
Yeniden başlatmayı denediniz mi? Enabled yazmalı orada Accel Slide açıldıktan sonra. Olmazsa XP Professional için olan sürücüyü dener misiniz?Acceleration Slider'ı yaptım ama dxdiag'ta öyle bir buton gözükmüyor.
Eki Görüntüle 223468
Yeniden başlatmama rağmen bu seçenek gözükmüyor.Yeniden başlatmayı denediniz mi? Enabled yazmalı orada Accel Slide açıldıktan sonra. Olmazsa XP Professional için olan sürücüyü dener misiniz?
XP Professional için özel bir sürücü bulamadım.
Ancak OpenGL sürümü şu anda 4.0, Minecraft'ı çalıştırabildim.
Dxdiag'da bir sorun mu var anlamadım.
ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
Sorun sürücüde o zaman. OpenGL ayrı ICD olduğu için sorunsuz çalışabiliyor ama DX gelmiyor. Catalyst 10 dener misin bulabilirsen? WS03 HAL'a "selam ben DX destekliyim" demiyor sürücü yüksek ihtimal, TeraScale NT5 için iyi bir kart değil. R200, R300, R400, R500 bulabilsen doğrudan çalışırdı.Yeniden başlatmama rağmen bu seçenek gözükmüyor.
XP Professional için özel bir sürücü bulamadım.
Ancak OpenGL sürümü şu anda 4.0, Minecraft'ı çalıştırabildim.
Dxdiag'da bir sorun mu var anlamadım.
Deniyorum hocam.Sorun sürücüde o zaman. OpenGL ayrı ICD olduğu için sorunsuz çalışabiliyor ama DX gelmiyor. Catalyst 10 dener misin bulabilirsen? WS03 HAL'a "selam ben DX destekliyim" demiyor sürücü yüksek ihtimal.
Ekran kartım Cedar, pre-GCN.TeraScale NT5 için iyi bir kart değil. R200, R300, R400, R500 bulabilsen doğrudan çalışırdı.
@ErlikÇağlar 10.2 sürücüsü kartımı desteklemiyormuş.
Son düzenleme:
ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
https://archive.org/details/ati-catalyst-11.12-xp-vista-win-7.7z dener misiniz?@ErlikÇağlar 10.2 sürücüsü kartımı desteklemiyormuş.
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-