Makaleler
19
Yer
Rusya, St.Petersburg
Bu rehber ile masaüstü deneyimini aktifleştirebileceksiniz.

1- Sunucu yöneticisine ve oradan özelliklere tıklayın.

Ekran Alıntısı.webp

2- Karşınıza çıkan ekrandan Özellik Ekle'ye tıklayın.

png2.webp

3- Masaüstü deneyimini (Desktop Experience) işaretleyip talimatları takip edin.

png3.webp

4- Yine sunucu yöneticisinden Yapılandırma > Hizmetler (Services) girin.

png4.webp

5- Hizmetlerden Temalar adlı servisi bulun.

png6.webp

6- Çift tıklatın ve çıkan ekrandan Başlangıç türünü: Otomatik yapın. Ardından Uygula > Başlat > Tamam tıklayın.

png5.webp

7- Masaüstü > Boş bir yere sağ tık > Kişiselleştir tıklatıp istediğiniz temayı seçebilirsiniz.

png10.webp

İyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu rehber ile masaüstü deneyimini aktifleştirebileceksiniz.

1- Sunucu yöneticisine ve oradan özelliklere tıklayın.

Eki Görüntüle 261528

2- Karşınıza çıkan ekrandan Özellik Ekle'ye tıklayın.

Eki Görüntüle 261529

3- Masaüstü deneyimini (Desktop Experience) işaretleyip talimatları takip edin.

Eki Görüntüle 261530

4- Yine sunucu yöneticisinden Yapılandırma > Hizmetler (Services) girin.

Eki Görüntüle 261531

5- Hizmetlerden Temalar adlı servisi bulun.

Eki Görüntüle 261533

6- Çift tıklatın ve çıkan ekrandan Başlangıç türünü: Otomatik yapın. Ardından Uygula > Başlat > Tamam tıklayın.

Eki Görüntüle 261534

7- Masaüstü > Boş bir yere sağ tık > Kişiselleştir tıklatıp istediğiniz temayı seçebilirsiniz.

Eki Görüntüle 261535

İyi sosyaller!
Eline sağlık, 7 Home Premium'dan geçmeye değer mi?

Eline sağlık, 7 Home Premium'dan geçmeye değer mi?
Sağolun hocam, gecmeye deger miyi soyle cevaplayayim daha performansli, bi tik daha stabil 7'den ve kurcalamak vs. eğlenceli. Ancak bilgisayardan cok anlamıyorsaniz gecmenizi onermem. Zira Server surumu oldugundan LAN vs. kapali geliyor bazi ozellikler. Ayriyetten bazi driverlarda ve uygulamalarda sorun yasayabiliyorsunuz (mesela ben LAN ve Bluetooth driverlarinda sorun yasadim ancak bu donanimdan donanima degisir siz yasamayadabilirsiniz. Zaten 7 ye uyumlu olan çoğu application calisiyor NT 6.1 kerneli olduğundan yani Windows 7 tabanli oldugundan.) Onun disinda bir kac ekstra uygulama var bir kac tane de kaldirilan uygulama var, farkli bir deneyim ve bir tık daha fazla performans icin kurabilirsiniz. Ancak sorun yasama ihtimalinizde var haberiniz olsun biraz uğraştıran bir OS fakat eglenceli, ben genel olarak begeniyorum Server sürümlerini. Amaciniza bagli biraz ancak bence az biraz eğlence ariyorsaniz olabilir.

Birde dipnot geceyim hocam Windows Server 2008 (32 bit) ile Windows Server 2008 R2 (64 Bit) farkli sistemler. Biri Windows Vista (Düz Server 2008) digeri de Windows 7 tabanli (Server 2008 R2) ona göre gecebilirsiniz. İyi sosyaller.

Driver kurarkende Windows 7 driverlarini kursaniz R2 ye uyum sağlayacaktır yuksek ihtimalle tabi Server 2008 R2 (64 bit) icin driver varsa daha cok uyum saglar ancak yoksa düz 7 driveri da kurabilirsiniz 7 tabanli zaten 2008 R2. Sorun yasarsaniz yazabilirsiniz.