Windows Server 2022 NVIDIA kod 43 hatası

radiate7z

Başarılı
Herkese merhaba,
Evimde kullanmadığım eski bir bilgisayarım vardı ben de o bilgisayarımı sunucu olarak kullanmaya karar verdim. TrueNAS, Home assistant gibi sanal sunucu kurdum aktif olarak kullanıyorum. Home assistant için sesli asistan yapmaya karar verdim ve bunun için yapay zeka çalıştırabileceğim bir sunucuya ihtiyacım vardı ve bende Windows server 2022 sunucusu kurdum ve esxı üzerinden ekran kartını toggle passthrough yaparak sunucuya PCI device olarak bağladım.

Sorunuma gelecek olursam RTX 3060 sürücülerini yüklediğim zaman aygut sorunsuz çalışıyor ama sunucuyu yeniden başlattığım zaman kod43 hatasıyla karşılaşıyorum. Ekran kartını devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirdiğim zaman düzgün şekilde çalışıyor.

Ekran kartında sorun olmadığına eminim. Ubuntu server kurup GPU üzerinden ollama 7B çalıştırdım sorunsuz 8 saniyede cevap veriyor. 3 gündür aralıksız araştırıyorum ve bir sonuç elde edemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

ESXI hangi sürüm? Ayrıca Lisanslı mı? Bir de şu konuyu incele.

ESXI 7 ve sonrası bu tarz uyumluluk sorunları giderildi. Ben ESXI 8.0 U3 kullanıyorum ve lisanslı değil.

Şimdi Windows 10 kurdum ve aynı şekilde PCI device olarak ekledim ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Windows Server 2022'de çalıştıramazsam Windows 10 ile devam edeceğim.

Windows Server 2025 ile deneme yapacağım. 2022 sürümünden kaynaklanan bir sorun olabilir.

Windows Server 2025 aynı hatayı veriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…