KorvenuS

Çalışkan
Öncelikle selam, forumdaki ilk konum olduğu için yanlış yere başlık açtıysam kusura bakmayın.

Şöyle ki, bir hosting firmasından aldığım VDS sunucum var. Evde kullanmadığım eski bir laptop da bulunuyor ve ben bu iki cihaz arasında köprü kurmak istiyorum. Amacım, IIS veya XAMPP aracılığıyla evdeki cihazımdan web sayfamı yayınlamak.

Her iki bilgisayarda da Windows Server 2022 kurulu olacak şekilde ayarladım. Evdeki internet dinamik IP olduğu için ve dış saldırılara karşı savunmasız kalabileceğimi düşündüğümden, VDS cihazının kullandığı IP ile yayına almak istediğimi belirtmek isterim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmak istediğim şey VDS üzerinden yayımlamak, onu nasıl yapabilirim?
VDS olması fark etmez. Sonuçta Windows Server kurulmuş. Evinde statik IP varsa Windows Güvenlik Duvarı'na sadece senin IP adresinin izin verileceği şekilde 80 ve 443 portunu kural ekleyebilirsin.

VDS olması fark etmez. Sonuçta Windows Server kurulmuş. Evinde statik IP varsa Windows Güvenlik Duvarı'na sadece senin IP adresinin izin verileceği şekilde 80 ve 443 portunu kural ekleyebilirsin.
Evde kullandığım internette dinamik IP var. Dinamik IP olduğu için alternatif ne önerebilirsiniz?

Dinamik IP için tek alternatif eve de statik IP satın almak olacaktır. Web siteni VDS sunucu üzerinden neden yayınlamıyorsun?
Web sitemi VDS üzerinden halihazırda yayınlıyorum ancak, depolama alanının yetmemesi yüzünden büyük veri barındıramıyorum. Yaklaşık olarak 40GB SSD alanım bulunmakta.

Evindeki IP adresi dinamik olduğundan bağlantı koptukça IP değiştirecektir. Ayrıca evindeki IP adresi CGNAT arkasındadır muhtemelen ve port açman da imkansız gibi bir şey.
İki sunucu arasındaki iletişimde biri Client diğeri host olacak şekilde yapılandırmak gerekir ancak sendeki bilgi şu an bunları bilip sistemi ona göre kurgulayacak düzeyde değil sanırım.

Çözüm olarak bazı modem/router cihazlarında dinamik IP, CGNAT sorunlarını aşmak için dinamik DNS çözümleri entegre olarak geliyor. Ben Keenetic modemimde bu yöntemi kullanıyorum. Kişisel projeler için bu yöntem oldukça iyi bir çözüm sağlıyor ve VDS'ye ihtiyaç kalmıyor.

Eğer net bağlantın 1 Gbps gibi yüksek ise amatör web barındırma gibi işlerde kullanılabilir olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme: