Windows Server 2025 kurdum

Ubuntu ve Debian varken gereksiz bence Windows Server.
Orası öyle zaten AlmaLinux, Debian gibi sistemler gerçekten hafif ve hızlılar.

Fakat eğer Active Directory etki alanı oluşturmak istiyorsan Windows Server'a mecbursun

Yalnız benim Windows Server kurmamın asıl nedeni oyun desteği konusunda nasıl olduğunu öğrenmek istemem. Bakalım Stellar Blade çalışacak mı? Alır almaz deneyeceğim.

Yalnız benim Windows Server kurmamın asıl nedeni oyun desteği konusunda nasıl olduğunu öğrenmek istemem. Bakalım Stellar Blade çalışacak mı? Alır almaz deneyeceğim.
Windows Server aslında oyun için yapılmış bir sistem değil ama çalıştırmıyor da diyemeyiz. Çoğu oyun açılıyor, sadece sürücü ve kütüphane kısmında biraz uğraştırabiliyor. Mesela ekran kartı driver’ını direkt kuramadığın durumlar olabiliyor, birkaç ayar ya da modifiye gerekebiliyor. DirectX, .NET gibi paketleri de elle yüklemen lazım.

Stellar Blade özelinde ise Windows Server’a özel bir engel yok, normal Windows’ta nasıl çalışıyorsa büyük ihtimalle orada da çalışır. Tek fark, sistem biraz “oyuncu dostu” olmadığından ekstra uğraştırabilir. Sen denediğinde çalışırsa kesin haber et, çünkü oyun severlerin işine yarar.

Mesela ekran kartı driver’ını direkt kuramadığın durumlar olabiliyor, birkaç ayar ya da modifiye gerekebiliyor.
Zaten öyle yaptım Aygıt yöneticisinden kurdum.

Yonga seti sürücüsünü de öyle kurmam gerekti bu arada, AMD sağ olsun B450 yonga seti sürücülerinin Windows Server'da yüklenmesine izin vermiyor. Bir de o kadar açık kaynak ve özgürlüğü savunuyorlar

GPU sürücüsünü kurana kadar kafayı yiyecektim resmen.

Tüketici sınıfı AMD, Pro sürücülerini direkt çalıştıramadım. Adrenalin'liyi fixle kurabildim.
AMD ise o zaman uğraştırabilir. AMD yonga seti sürücüleri bile kurulmuyordu Windows Server'da Tek tek tüm ünlemli donanımları Aygıt Yöneticisi'nden elle yükledim.

NVIDIA'da direkt sürücüyü 7-Zip veya WinRAR ile çıkartıp Aygıt Yöneticisi'nden kurunca her şey kurulmuş oluyor. Ek olarak NVIDIA ses sürücüsünü de Aygıt Yöneticisi'nden yükledikten sonra her şey tamam oluyor. NVIDIA Denetim Masası da otomatik kuruluyor ve sorunsuz çalışıyor

Her neyse, umarım ikimizin de deneyimi iyi olur

Ben sildim, bir şey katmadı bana. Wallpaper'i güzeldi ama onu kendi sistemimde kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…