Orası öyle maalesef. Bazı tamamen Windows tabanlı yazılım projeleri için Windows Server şart. Fakat ben genel olarak Linux'u sunucu tarafında çok daha başarılı buluyorum. Hatta kişisel bilgisayarlar konusunda da Linux inanılmaz iyi bir konumda. Windows'a bazı sadece Windows destekleyen profesyonel yazılımlar yüzünden bağlıyız maalesef. Oyun tarafında Linux'ta oynamak istediğim neredeyse her oyunu oynayabiliyorum. CS2, Resident Evil 2, Resident Evil 4, Stellar Blade, Expedition 33 falan hepsi çalışıyor Linux'ta. Sadece The Last of Us Part I oyununda donma sorunu yaşadım, o da NVIDIA kaynaklı bir sorunmuş. Eğer AMD veya Intel ekran kartınız varsa zaten o da sorunsuz. NVIDIA Linux sürücüleri de oturmaya epey yaklaştı, DX12 oyunlarda Proton ile düşük performans sorunu ve TLOU P1'de donma sorunu çözülürse epey iyi olacak. Yine de sadece Windows destekleyen Topaz Video ve Topaz Photo kullandığım için Windows'u tamamen silmem pek mümkün değil.
Sunucu tarafında zaten Linux gerçekten kısıtlı bir bellek ile mükemmel çalışırken Windows Server tam bir RAM katili. Depolama da aynı şekilde. Windows Server'ın lisans gereksinimi (Windows lisansı, CAL lisansları, RDS lisansları, SQL Server lisansı vb.) de cabası.