Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alifer

Uzman
C, D ve E sürücüleri var ben sadece Windows'un olduğu C sürücüsünü sıfırlamak istiyorum.

Bu Bilgisayarı Sıfırla kısmına giriyorum, iki kısım var.

Dosyalarımı Sakla ve Her Şeyi Kaldır.

Her şeyi kaldır deyince bütün sürücüleri siliyor mu?

Bir de başka bir sorum daha var. Bunun yerine ISO ile sıfır kurulum yapmak daha temiz oluyor diye duydum, öyle mi?

Öyleyse Windows'u nasıl aktive ediyoruz, key yok ki bu sefer? Önceden yüklenmiş laptop benimkisi.

Son düzenleme:
Çözüm
Dosyalarımı Sakla seçeneği, dosyaları korur ama uygulama ve ayarları kaldırır. Bu seçenek, sadece C sürücüsündeki Windows kurulumunu yeniler.

Her Şeyi Kaldır: Bu seçenek, bilgisayardaki tüm kişisel dosyaları, uygulamaları ve ayarları kaldırır sürücüleri de sıfırlar ve bunu seçtiğinde genellikle sana hangi sürücülerin sıfırlanacağını sorar.

Sana tavsiyem bence sıfırdan bir Windows kurulumu yap C sürücüne çünkü bilgisayarı sıfırlamak Windows.old dosyası oluşturabilir ve bilgisayarını yavaşlatabilir.

Bir de ek olarak key'i şöyle bulabilirsiniz onu da buldum internetten ekleyeyim:

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu kodu girin:
wmic path softwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
Dosyalarımı Sakla seçeneği, dosyaları korur ama uygulama ve ayarları kaldırır. Bu seçenek, sadece C sürücüsündeki Windows kurulumunu yeniler.

Her Şeyi Kaldır: Bu seçenek, bilgisayardaki tüm kişisel dosyaları, uygulamaları ve ayarları kaldırır sürücüleri de sıfırlar ve bunu seçtiğinde genellikle sana hangi sürücülerin sıfırlanacağını sorar.

Sana tavsiyem bence sıfırdan bir Windows kurulumu yap C sürücüne çünkü bilgisayarı sıfırlamak Windows.old dosyası oluşturabilir ve bilgisayarını yavaşlatabilir.

Onu yapmam için key lazım değil mi? Zaten hızlansın diye yapacağım için bunu yazmanız çok iyi oldu, teşekkürler. Laptop'u aldığımda içinde vardı Windows.

Onu yapmam için key lazım değil mi? Zaten hızlansın diye yapacağım için bunu yazmanız çok iyi oldu, teşekkürler. Laptop'u aldığımda içinde vardı Windows.
Sıfırdan kur, normal içinden yapacağınız sıfırlama sağlıklı değil. Format sonrası şu an kullandığın Microsoft hesabıyla giriş yaparsan otomatik aktifleşir.

Sıfırdan kur, normal içinden yapacağınız sıfırlama sağlıklı değil. Format sonrası şu an kullandığın Microsoft hesabıyla giriş yaparsan otomatik aktifleşir.
Microsoft hesabı bağlarsam bilgisayarı her açtığımda şifre girdittiriyor diye bağlamadım, bildiğiniz başka bir yolu var mı?

Microsoft hesabı bağlarsam bilgisayarı her açtığımda şifre girdittiriyor diye bağlamadım, bildiğiniz başka bir yolu var mı?
Hatırladığım kadarıyla laptop Windows yüklü ve etkin geldiyse zaten anakarta gömülü oluyor, düz giriş yapmadan format atsanız da etkinleşir otomatik.

Aldığında içinde Windows var ise OEM Key vermiş olmaları gerek eğer yoksa da BIOS a gömülüdür zaten internete bağlı kurulum yaparasan otomatik lisanslanacaktır.

Bir de ek olarak key'i şöyle bulabilirsiniz onu da buldum internetten ekleyeyim:

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu kodu girin:
wmic path softwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey

Çözüm