Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yavuz Yaşar

Uzman
Okuldaki bilgisayara oyun yükleyemediğimiz için Windows 10 to GO USB'si hazırlayıp oyunu ona yükleyip onu okula götürmek istiyorum ama okuldaki bilgisayarın özellikleri şöyle:
  • i5 10. nesil (tam 10**** şekilde hatırlamıyorum)
  • 16 GB RAM.
  • AMD Radeon RX 580.
  • Benim bilgisayar:
  • i7 8565U.
  • NVIDIA GeForce MX130.
  • 16 GB RAM.
Ben bu USB'ye Windows Update yaparken Windows Update bazı ses ve video sürücülerini indiriyor bunu nasıl engellerim?

Çözüm
Okuldaki bilgisayara oyun yükleyemediğimiz için Windows 10 to GO USB'si hazırlayıp oyunu ona yükleyip onu okula götürmek istiyorum ama okuldaki bilgisayarın özellikleri şöyle:
  • 16 GB RAM.
  • AMD Radeon RX 580.
  • Benim bilgisayar:
  • i7 8565U.
  • NVIDIA GeForce MX130.
  • 16 GB RAM.
Ben bu USB'ye Windows Update yaparken Windows Update bazı ses ve video sürücülerini indiriyor bunu nasıl engellerim?
Eğer Pro sürüm veya üstünü kurduysanız gpedit.msc üzerinden engelleyebilirsiniz. Bunun için:

1730624147523.webp

Resimde gösterdiğim ayarı (Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update altında yer alır Windows 10'da, resim Windows 11'den alındı) aktif etmeniz yeterlidir.

Ancak ben şahsen diğer bilgisayardaki sürücülerin herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Zaten kendi bilgisayarınıza taktığınızda o sürücüler otomatik olarak deaktif olacaktır.

Ben mesela AMD Radeon Vega 7 iGPU'lu bir bilgisayara GTX 1660 Super taktım. Takmadan önce sürücüleri hiçbir şekilde silmedim. Ona rağmen GTX 1660 Super'de hiçbir sorun olmadı. Yani sizin durumunuzda da sorun olacağını sanmıyorum.
  • 16 GB RAM.
  • AMD Radeon RX 580.
  • Benim bilgisayar:
  • i7 8565U.
  • NVIDIA GeForce MX130.
  • 16 GB RAM.
Eğer Pro sürüm veya üstünü kurduysanız gpedit.msc üzerinden engelleyebilirsiniz. Bunun için:

1730624147523.webp

Resimde gösterdiğim ayarı (Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update altında yer alır Windows 10'da, resim Windows 11'den alındı) aktif etmeniz yeterlidir.

Ancak ben şahsen diğer bilgisayardaki sürücülerin herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Zaten kendi bilgisayarınıza taktığınızda o sürücüler otomatik olarak deaktif olacaktır.

Ben mesela AMD Radeon Vega 7 iGPU'lu bir bilgisayara GTX 1660 Super taktım. Takmadan önce sürücüleri hiçbir şekilde silmedim. Ona rağmen GTX 1660 Super'de hiçbir sorun olmadı. Yani sizin durumunuzda da sorun olacağını sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Eki Görüntüle 95518

Resimde gösterdiğim ayarı (Computer Configuration > administrative templates > Windows components > Windows Update altında yer alır Windows 10'da, resim Windows 11'den alındı) aktif etmeniz yeterlidir.

Ben mesela AMD Radeon Vega 7 IGPU'lu bir bilgisayara GTX 1660 Super taktım. Takmadan önce sürücüleri hiçbir şekilde silmedim. Ona rağmen GTX 1660 Super'de hiçbir sorun olmadı. Yani sizin durumunuzda da sorun olacağını sanmıyorum.

Teşekkür ederim şu an Rufus ile USB'ye kurulum yapıyorum bitince deneyeceğim.
Ama işlemci sıkıntı çıkarmaz mı biri 10. nesil i5 diğeri 8. nesil i7.