Dagster3532

Becerikli
Format atalı 1 ay oldu olmadı. Ancak böyle lanet bir sorun ile baş başayım. SFC ve restore gibi komutları denedim ve ayarlardan Update ile onar seçeneğini denedim. Ancak çözülmedi. Arayüz görünüş olarak kaybolup geri gelse bile kesinlikle tıklanmıyor.

R7 9700X işlemci
2x24 GB 7600 MHz CL38 RAM
ASUS Prime B650M-R
RTX 5060 Ti 16 GB Ekran Kartı
WD Blue SN5000 4TB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleriniz nedir? Parçaları tek tek teste sokarak sorunu tespit edebilirsiniz. Parçalarda sorun çıkmaz ise temiz kurulumu deneyebilirsiniz. İlk olarak ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar yükleyerek denemenizi tavsiye ederim. Sonrasında PSU, RAM ve işlemci.

Format atalı 1 ay oldu olmadı. Ancak böyle lanet bir sorun ile baş başayım. SFC ve restore gibi komutları denedim ve ayarlardan Update ile onar seçeneğini denedim. Ancak çözülmedi. Arayüz görünüş olarak kaybolup geri gelse bile kesinlikle tıklanmıyor.

Konunun sistem özellikleri ile ne alakası var hocam? Sırf mesaj kasmak için komik şeyler atmayın. İki tane sistemim var ikisinde de çöküyor. Sistem odaklı olmadığı gayet belli. Yine de bıraktım aşağıya.

R7 9700X işlemci
2x24 GB 7600 MHz CL38 RAM
ASUS Prime B650M-R
RTX 5060 Ti 16 GB Ekran Kartı
WD Blue SN5000 4TB M.2 SSD
Sistem odaklı olmadığı neye dayanarak belli hocam? Adım adım test etmek daha sağlıklı olacaktır.

Sistem özellikleriniz nedir? Parçaları tek tek teste sokarak sorunu tespit edebilirsiniz. Parçalarda sorun çıkmaz ise temiz kurulumu deneyebilirsiniz. İlk olarak ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar yükleyerek denemenizi tavsiye ederim. Sonrasında PSU, RAM ve işlemci.

Sistem odaklı olmadığı neye dayanarak belli hocam? Adım adım test etmek daha sağlıklı olacaktır.

Çünkü hocam sistemde ki neredeyse her şeyi yükselttim ve sorun maalesef devam etti. Değiştirmediğim sadece kasanin kendisi kaldı. O da yapmıyordur yani diye tahmin ediyorum :D.

PSU dahil değiştirmenize rağmen mi yani? RAM odaklı olabilir mi? @Ayhan Dönmez tüm parçaların tamamen değişmesine ve temiz kuruluma rağmen çökmeler devam ediyormuş. @X99

RAM ayarlarını Ayhan hoca ile yapmıştım. Ama yarım kalmıştı. Yine de Ayhan hocanın suçu yok. Bundan önce Micron modullu 16 GB bir bellek kullanıyordum. Yine de çöküyordu. Bunda hocanın son ayarlarını yarım kalmasından sonra testte de normalde de çöküyor.

CL 36 RAM'ler bile zorlar ASUS anakartı, CL38 fanteziye giriyor artık.

Şu an o şekilde çalışmıyor ki hocam. Sadece öyle bir RAM takılı. CL 28 veya CL 30 olarak çalışıyor olması lazım.

@Hasan Merkit hocam siz bu işte bir şey anladınız mı?

@Ayhan Dönmez hocam RAM bunu daha fazla tetikler mi? Bizim ayarlar yarım kalmıştı en son.

Konu bu.

@Mr. Falcon, şu an chipset sürücülerini Revo ile ekran kartını da DDU ile temizleyip yeniden başlatıp tekrar kurup yine yeniden başlatacağım. Büyük ihtimalle çözmeyecek ama denemekten zarar gelmez.

Son düzenleme:
Şu an o şekilde çalışmıyor ki hocam. Sadece öyle bir RAM takılı. CL 28 veya CL 30 olarak çalışıyor olması lazım.

@Hasan Merkit hocam siz bu işte bir şey anladınız mı?

@Ayhan Dönmez hocam RAM bunu daha fazla tetikler mi? Bizim ayarlar yarım kalmıştı en son.

Konu bu.

@Mr. Falcon, şu an chipset sürücülerini Revo ile ekran kartını da DDU ile temizleyip yeniden başlatıp tekrar kurup yine yeniden başlatacağım. Büyük ihtimalle çözmeyecek ama denemekten zarar gelmez.

Stok ayarlarda denediniz mi? BIOS Default çekin ya da Clear CMOS işlemi uygulayın. Sonrasında devam edip etmemesine göre bakalım duruma. OC ayarları her türlü soruna sebebiyet verir tabii, iyi test etmediysen. Windows'u zaman içinde bozabilir ya da Crash, mavi ekran yiyebilirsin.