Onurksc

Çalışkan
Arkadaşlar Windows ve macOS Dual-Boot güncel rehber videosu var mıdır AMD işlemci ve AMD ekran kartı için? Tonlarca videoya baktım ama sürekli bir yerlerde atlamalar oluyor işin içinden çıkamadım açıkçası.

Forum üzerinden macOS Ventura 13.5 sürümünün bütün gerekli dosyalarını indirdim fakat ince ayarları bir türlü yapamadım. Onun dışında BIOS ayarlarını vs hepsini yaptım, yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz macOS ile uyumlu mu ilk olarak? Dual Boot artık OpenCore ile çok daha kolay. Önce Windows, sonra da macOS kurup önyükleyiciyi OpenCore ile değiştirmek yetiyor.

Abi sizden ricam lütfen bir rehber videosu ya :), inanın sabahtan beri videolarınızda dolanıyorum galiba çok beceriksizim ki bunu beceremedim, sistemim MacOS'la uyumlu Sonoma veya Ventura kurabilme imkanım var hatta sizin Ventura kurulum videonuz olduğu için onu kurmaya çalıştım fakat sonuç nafile. Bu arada sistemim RX 6900 XT, AMD Ryzen 7 5800X. Bir de Recep abi evde fazla USB olmadığı için kurulumları Seagate expansion 1 TB harddiskle yapıyorum bir problem olur mu acaba?

Ekleme yapıyorum.

Ben daha önce Refind kullanmıştım. Ama Linux sistemlerde. Şimdi kontrol ettiğimde Mac desteği olduğunu gördüm.

Ama şimdi ben her ne kadar Apple ürünü olmayan PC'lere hakim olsam da Apple ürünlerinden uzun zamandır uzak duruyorum. (ARM64 konusu dışında.)

Sisteminiz macOS ile uyumlu mu ilk olarak? Dual Boot artık OpenCore ile çok daha kolay. Önce Windows, sonra da macOS kurup önyükleyiciyi OpenCore ile değiştirmek yetiyor.

Yabancı kaynaklara baktım. Herkes en çok OpenCore tavsiye etmiş. Recep Baltaş'ın da Apple bir cihazdan bu mesajı attığını görüyoruz. O da OpenCore demiş.

Yani sanırım şuan yapılacak ilk mantıklı şey, OpenCore denemek.

Abi sizden ricam lütfen bir rehber videosu ya :), inanın sabahtan beri videolarınızda dolanıyorum galiba çok beceriksizim ki bunu beceremedim, sistemim MacOS'la uyumlu Sonoma veya Ventura kurabilme imkanım var hatta sizin Ventura kurulum videonuz olduğu için onu kurmaya çalıştım fakat sonuç nafile. Bu arada sistemim RX 6900 XT, AMD Ryzen 7 5800X. Bir de Recep abi evde fazla USB olmadığı için kurulumları Seagate expansion 1 TB harddiskle yapıyorum bir problem olur mu acaba?
Rehberlik bir durum yok. Önce Windows'u kur. Daha sonra macOS kurulum ekranında disk ayarlama var zaten. Oradan macOS için ayrı bir disk alanı oluştur. Hangi biçimde olması gerekiyordu unuttum, ama sonra macOS'u o diske kuracaksın. Sonra EFI içerisine dosyaları attın mı? Tamamdır.

Ben daha önce Refind kullanmıştım. Ama Linux sistemlerde. Şimdi kontrol ettiğimde Mac desteği olduğunu gördüm.
Refind, Hackintosh ile çalışmıyordu diye hatırlıyorum.

Rehberlik bir durum yok. Önce Windows'u kur. Daha sonra macOS kurulum ekranında disk ayarlama var zaten. Oradan macOS için ayrı bir disk alanı oluştur. Hangi biçimde olması gerekiyordu unuttum, ama sonra macOS'u o diske kuracaksın. Sonra EFI içerisine dosyaları attın mı? Tamamdır.

Refind, Hackintosh ile çalışmıyordu diye hatırlıyorum.
O kadar basit anlatıyorsunuz ki aslında bence bu kadar basit değil 2 gündür uğraşıyorum. macOS Sequoia'yi indirdim BIOS ayarlarımı yaptım, harici diske imajı yazdırdım EFI'lerden Ryzen 7 5800X kullandığım için 'Ryzen 8 çekirdek' dosyasındaki EFI dosyasını yazdırdığım harici diskteki dosyalarla değiştirdim daha sonra BIOS'ta boot ettim daha sonra gelen siyah ekranda recovery kısmına tıklayıp bir süre bekledim fakat hiçbir şey olmadı bende PC'nin reset tuşuna bastım. Eğer yapabilirseniz buyrun anydask paylaşayım beraber yapalım ayarları gerekirse teknik destek ücretide sağlarım.