Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Harddiskleri exFat okumuyor diye NTFS olarak biçimlendirdim ama yine okumadı. Güvenli çıkartta gözüküyor ama diski bilgisayarımda göstermiyor.
  • WD 500GB Blue HDD 2.5"
  • Hitachi 240GB HDD 2.5"
  • WD Green 500GB SSD SATA
SSD'den umutlu değilim ama çalışma mantıkları aynı değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskleri exFat okumuyor diye NTFS olarak biçimlendirdim ama yine okumadı. Güvenli çıkartta gözüküyor ama diski bilgisayarımda göstermiyor.
  • WD 500GB Blue HDD 2.5"
  • Hitachi 240GB HDD 2.5"
  • WD Green 500GB SSD SATA
SSD'den umutlu değilim ama çalışma mantıkları aynı değil mi?
MBR-GPT muhabbeti olabilir mi?

Çözüm
Emin değilim ama harici HDD olarak okumuyor olabilir belki. Kasa mı bu laptop mu bu arada?

Dahili bağlama şansın yok mu? Bir de MBR-GPT meselesi işte. Başka da bişey gelmedi aklıma.
Dahili bağlayamıyorum sistemin kendisi IDE. Bende USB 3.0 adaptörle takıyorum. Bir ara okumuştu diye hatırlıyorum ama emin değilim. Elimde USB 2.0 3.5" adaptörlü var, onun 2.0 olayı için denemem lazım ama güç adaptörünün kablosu temassızlık yapıyor.

Aklima bir iki sey geliyor. USB'ler saglikli calisyor mu? Telefon falan bagladiginda goruyor mu ornegin? Dalginlik, gözden kacmistir diye soruyorum. Adim adim gitmek acisindan. Bir de eski makinelerde ondeki USB portlari cok sorunluydu. Takilan aleti görmeyebiliyordu. Arka paneldekilere klavye fare falan takili ise siz ondekileri mi kullandiniz? Yine eski makinelerde USB'ler HDD'ler icin yeterli enerjiyi saglayamiyordu. Bunlarda USB stick falan calissa da HDD'nin cektigi enerjiyi veremiyordu. Bu durumda adaptorle beslenen USB hublar cozum olabilir belki. Bunlara adaptor yerine kasadaki 5V'u uzatip veriyordum ben. Son care sundan alacaksin.