Windows XP ve diğer eski Windows sürümlerinin güvenli ve kullanılabilir olmadığı yanılgısı

Bilgisayarı çöpe atın o zaman.

2019-2022 arası babamin P4 sisteminde XP kullandım. Üstelik ilk bilgisayarım olduğu için çok bilinçli değildim. Sadece 1 kere virüs bulaştı oda CS1.6 indirmeye çalıştığım içindi. Sonradan format atmayı öğrendim ve Tüm Güncelleştirmelerin olduğu SP3 sürümünü yükledim. Birde Eset NOD32 yüklemiştim. 2020-2022 Arası hiç format atmadan XP kullandım. Girmediğim sitede yoktu üstelik. Yani bilinçli bir kullanıcıysanız XP bile iş görebilir düzeyde hala. Kimse W10,W11 yüklemek zorunda değil. Ha birde yeni sistem toplacılar var o dönem sistemle ilgili bir konu açsam Fatihin bilgisayarı zuhaha tarzı mesajlar alıyordum forumlarda. Ancak o küçümsedikleri P4 bile Youtubeyi 480P takılmadan izletiyor CS1.6 30FPS ile oynatıyordu online olarak. Zooma vs bu sistem üzerinden girmiştim.

Kimse W10,W11 yüklemek zorunda değil.
Kimse yeni sisteme de W10 ya da W11 yüklemek zorunda değil, yeni sistem alıp W8 ya da W7 yüklemek isteyen kişilere forumda "bro W11 yükle brom" gibi dayatmalar yapıyorlar "performans kaybı olur!" "virüsler tur atar!" diye fakat ben aksini burada kanıtladım: Rehber: Windows 7 vs Windows 11 (Benchmark)

Yeni sistemde Linux yüklemek isteyenlere de aynı muameleyi yapıyorlar sanki Linux sadece eski bilgisayarlar içinmiş gibi.

Son düzenleme:
Güzel konu olmuş. Ben de Pentium D ve 6 GB RAM olan sistemde Home Basic x64 kullanıyorum.

Bana da sürekli Windows 7 kullanma, Windows 7'ye virüs bulaşır, Steam giremezsin filan diyorlardı. Hatta emin olmak için konu açtım ve bir şey olmayacağını duyunca giriş yaptım. Hatta yanlıl hatırlamıyorsam konuya koyduğunuz alıntı mesaj benim açtığım konudan hocam. Çok teşekkürler konu için. Artık aklımda soru işareti kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…