Kuracak olsam Custom Windows 8.1 aşağısına inmem. Sebebi çok net.

1. XP kurulsa internet sertifikaları hata verir durur. Driver tek-tek ara bul uğraşmak sorunu var.

2. Windows Vista hiç kullanmaya kalkmam.

3. Windows 7 ne kadar zamanının efsanesiydi bir o kadar da hızlıca şişip yan yatan işletim sistemiydi? En çok rahatsız eden durum USB veya başka bellek taktığımızda (USB girişine) cihazı çıkar yaptığımız zaman belleğe giden elektriği kesmiyordu. Çıkarılabilir HDD disk dönmeye devam ediyordu panelde gözükmese bile.
Direkt çekip çıkartmak gibi risk yapmıyordum içindeki veriler komple uçar diye. 2-3 dakika beklemek zorunda kalıyordum HDD tam durması için.

4. Win8 ne kadar kurulum yaptım hiç ama hiç iyi değildi hep bir sorun çıkarıyordu ve hantaldı.

5. Win8.1 kurulum yaptım söylediğim diğer işletim sistemlerinin tüm ama tüm hatalarını gider miştiler.
Sürücüleri otomatik kurma + anakart değişikliğinde yeni bileşeni otomatik tanıma+ performans + stabillik + benim için USB cihazı çıkar yaptığımda HDD çıkarma sorunu çözülmüştü direkt bellekten elektriği kesiyordu güvenli çıkartmak için. UEFI desteği çok muhteşemdi diyebilirim. HDD olan sisteme şimdi kurulsa bile iyi performans verir.

Windows 10 kullanırım belki oyun desteğinin iyi olması için. Ama Windows 11 asla bu yüzden sistemim güncel kalsın diye Linux'a geçtim bile.