Windows'a alışık birisi Mac kullanabilir mi?

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Ben küçüklüğümden beri bilgisayar kullanıyorum ve hep Windows kullandım. İlk Windows XP ile başladım, sonra Windows 7'yi ufaktan kullandım. Sonra kendi bilgisayarıma kavuşunca Windows 8 kullanmaya başladım. Windows 8'i biraz fazla uzun kullandım, 8.1'e bile geçmedim. Sonra kısa süre 8.1 ve sonra senelerce 10 kullandım. Şu anda ise Windows 11 kullanıyorum. Her ne kadar ikinci bir SSD'ye Arch Linux kurmuş ve nispeten aşina olmuş olsam da ağırlıklı olarak Windows kullanıcısıyım.

Şimdi 42 Kocaeli isimli yazılım odaklı bir üniversiteye katıldım, yarın havuz eğitimine katılacağım. Fakat oradaki bilgisayarlar full Mac. Oradaki bazı görevlilere de ağırlıklı olarak Windows kullandığımı söylediğimde "Mac'e de alışırsın" dediler. Yani bir şekilde Mac üzerinde eğitim göreceğim diye düşünüyorum.

macOS'ta bazı Windows özellikleri yok. Mesela Window Snapping özelliği macOS'ta halen daha yok, bu sene çıkacak olan macOS Sequoia sürümü ile gelecek. Windows'ta ise bu özellik Windows 7'den beri (2009) var. Bunu da Yusuf İpek'in bir videosunda gördüm. Ondan önce macOS'ta bu özelliğin olmadığından haberim bile yoktu.

Senelerdir Windows kullanmış ve Windows'a aşina olmuş birisi Mac'e geçtiğinde ne kadar zorlukla karşılaşır?

Rechtangle(ücretsiz) ile snapping eklenebiliyor. İhtiyacın var mı ki gerçekten de kendini Mac almak için baskıda hissediyorsun ki? Her şeye alışırsın bu arada.

Rechtangle (ücretsiz) ile snapping eklenebiliyor. İhtiyacın var mı ki gerçekten de kendini Mac almak için baskıda hissediyorsun ki? Her şeye alışırsın bu arada.
Yani aslında şu anlık Mac'e ihtiyacım yok, sadece okulda Mac kullanacağım. Yine de sorayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…