Yer
Cintra
Hocam, Windows 11'in güvenlik güncellemelerinden birisi araştırmadan piyasaya update olarak getirildiği için Phison marka çiplere sahip SSD'leri ya bozdu ya kullanılmicak hale getirdi ya da (benim gibi) ömrünün bir kısmını yedi. Bu durum bence ciddi bir konu olduğundan ötürü direkt dünya çapında bir sesleniş olsa Windows bozduğu disklerin geri iadesini yapar mı? Eğer yapmazsa dava açabilir miyiz? Bence hukuken suç Windows'ta ve bu sebeple cezalandırılmalı.

Konu hakkında ilgili videolar:

Son düzenleme:
Hocam, Windows 11'in güvenlik güncellemelerinden birisi araştırmadan piyasaya update olarak getirildiği için Phison marka çiplere sahip SSD'leri ya bozdu ya kullanılmicak hale getirdi ya da (benim gibi) ömrünün bir kısmını yedi. Bu durum bence ciddi bir konu olduğundan ötürü direkt dünya çapında bir sesleniş olsa Windows bozduğu disklerin geri iadesini yapar mı? Eğer yapmazsa dava açabilir miyiz? Bence hukuken suç Windows'ta ve bu sebeple cezalandırılmalı.

Konu hakkında ilgili videolar:

Microsoft'un avukatlarını yenebileceğini düşünüyorsanız deneyin. Ama zararlı siz çıkarsınız çok büyük ihtimal. Kapitalist şirketleri yenmenin bir yolu yok ne yazık ki, mafya gibi her köşeyi tutuyorlar, bunlara tepki koymanın en güzel yolu açık kaynak yazılım kullanarak telemetri ve veri toplamalarını engellemek olur.

Şu Masaüstünde görev çubuğunda olan ara seçeneği tıkladığımda, Quick Search veya Hızlı Arama yazısına dönüşüyor. Onun haricinde bi sıkıntı göremedim windows güncellemesinde.

Esasında Microsoft için Windows sadece hobi gibi bir şey, pek de kale aldıkları bir şey değil. Çünkü ana gelirleri Windows ya da Windows lisans anahtarı değil. Microsoft en büyük parayı bulut bilişim platformundan kazanıyor. Dolayısıyla Microsoft'un Windows için doğru kararlar alması ya da kullanıcıları öncelik haline getirmesi Microsoft için sonraki düşünülecek şeylerdir. Yani az önceki yorumum biraz hatalı, Linux kullansanız da Microsoft bundan pek etkilenmez.

Son düzenleme: