Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Talent

Uzman
Bugün diski kontrol ettiğimde Windowsapps adlı bir dosya gördüm fakat açmak istediğimde erişim iznim olmadığını söylüyor. Silmek istiyorum bu sefer de silmek için yönetici izni vermem gerektiğini söylüyor. Nedir bu dosya ve nasıl kaldırabilirim? Bir ara kardeşim Xbox'tan Minecraft indirmeye çalışmış fakat indirememiş. Ondan kaynaklı olabilir mi?

Screenshot 2025-01-18 123246.webp
Screenshot 2025-01-18 123256.webp
Screenshot 2025-01-18 123312.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İçinde tuttuğu dosyalara bakmadan o değil, bu değil inatla yanlış bilgi veren inatla bunu sürdüren bir insana ne anlatabilirsin. DirectX'den tut net framework'e kadar içinde tüm Windows yüklü uygulamalarının dosyalarını barındıran bir klasör.

Ekran görüntüsü 2025-01-18 140724.webp
Ekran görüntüsü 2025-01-18 140747.webp

Bak ben de siliyorum şu an. Raporlandın

Ekran görüntüsü 2025-01-18 141049.webp
Eee dostum? adamın amacı bu değil mi zaten? gördüğün üzere Microsoft Store'dan indirilen uygulamalar bu lokasyonda tutulmuyor. Çözüm sunmak yerine silmeyin demek çözüm değildir.:)
İçindeki dosyalar baktın mı? Yanlış bir şeyler silme ha kişi engelleme listesi yeni bir kişi daha eklendi!

Artı -1 Eksi
UWP uygulamalarının konumu WindowsApps'dir inatla yanlış bilgi vermeye devam edip farklı kullanıcı görsellerini atmaya devam edeceksen yanlış bilgiden raporlayacağım.
Bak bakalım farklı kullanıcı görselleri miymiş? Çok komiksin dostum.

1737198036855.webp

Böyle bir çözüm yolu yok maalesef. Sistem dosyalarını silmeniz sistemde kararsızlıklara hatta mavi ekrana daha da ötesi komple işletim sistemini çöp etmenize neden olabilir.
WindowsApps sistem dosyası değil ve mavi ekrana asla sebep olmaz. System32 ile karıştırmayın lütfen.

Son düzenleme:
Artı -2 Eksi
İçinde tuttuğu dosyalara bakmadan o değil, bu değil inatla yanlış bilgi veren inatla bunu sürdüren bir insana ne anlatabilirsin. DirectX'den tut net framework'e kadar içinde tüm Windows yüklü uygulamalarının dosyalarını barındıran bir klasör.

Ekran görüntüsü 2025-01-18 140724.webp
Ekran görüntüsü 2025-01-18 140747.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-18 141049.webp

Çözüm
Bildiğim kadarıyla Microsoft Store'dan indirdiğin uygulamaların dosyaları orada oluyor ve dediği gibi yönetici yetkisine tam anlamıyla sahip değilsen kurcalayamazsın biraz uğraşırsan kendine yetkiyi verip halledebilmelisin ama gereksiz bir eylem olur silmenize de gerek yok içini boşaltmak isterseniz Microsoft Store üzerinden indirdiğiniz şeyleri kaldırın.

Az önce denedim yerleşik admin hesabını kullanmama rağmen benim bile uğraşmam gerekiyor ama dediğim gibi girmenin bana bir şey kazandırmayacağı bir şey ve cihaza virus bulaşması durumunda daha büyük bir sıkıntı da olabilir oraya erişimim olması.

Silemezsin yani yetki versen de bir şeyi değiştiremiyorsun. Neden silesin ki?

Yaklaşık en son 2 ay önce format attım ve ilk günden itibaren Microsoft stordan indirdiğim uygulamalar var. Onlarla bağlantılı olsa ilk günden gelirdi diye düşünüyorum henüz yeni belirmiş bir şey bilgisayarımda. Bu disk sadece oyunlarımın kurulu olduğu bir disk.

İçinde tuttuğu dosyalara bakmadan o değil, bu değil inatla yanlış bilgi veren inatla bunu sürdüren bir insana ne anlatabilirsin. DirectX'den tut .NET Framework'e kadar içinde tüm Windows yüklü uygulamalarının dosyalarını barındıran bir klasör.

Eki Görüntüle 116213Eki Görüntüle 116214

Eki Görüntüle 116219

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.