Rehber WindowsApps klasörüne giriş yapmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bicy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 518
İndirdiğiniz çoğu oyunun dosya konumuna erişemiyor bu yüzden kaldırdıktan sonra da kalıntı dosyaları silmek istediğinizde öylece kalıyorsunuz. Bugün bu klasöre adım adım nasıl giriş yapabileceğinizi göstereceğim:

C:\Program Files dizinine girip yukarıdaki seçeneklerden ''özellikler'' kısmına giriyoruz. Ardından çıkan sekmeden görünüm > Gizli olan klasörleri göster seçeneğine tıklıyoruz:

Ardından WindowsApps klasörünü görebiliyoruz. Bu klasöre girmek için kullanıcıya izin vermeniz gerekiyor. Bunun için de ''Özellikler>Güvenlik'' sekmesine giriyoruz. Burdan da ''Gelişmiş'' butonuna tıklıyoruz. Açılan ekranda da ''Değiştir'' butonuna tıklıyoruz:

Açılan ekrandan ''Gelişmiş'' seçeneğine tıklıyoruz ve akabinde gelen ekranda da ''Şimdi Bul'' seçeneğine tıklıyoruz. Aşağıdaki alandan adınızın olduğu kullanıcıyı seçip tamam diyoruz:

Tekrar önceki ekrana döndünüz, burda doğru kullanıcıyı seçtiğinizden emin olup ''Tamam'a'' basın. Ardından çıkan ilk ekrandaki kutucuğu ''işaretleyin'' ve uygulayın.

Ardından Windows kısa bir yükleme yapacak ve klasöre erişiminiz açılacaktır:

Son düzenleme:
Sadece bu amaç için kullanılacaksa her ne kadar her durumda %100 başarı gösteremeseler de Revo Uninstaller gibi programları kullanmak daha rahat.

Bu da bir seçenek tabii, rehbere ek olarak bu klasördeki dosyalara ek dosya ekleme yöntemini de yazacaktım ( Add_Take_Ownership_to_context_menu.reg ) lakin o da %100 çalışan bir yöntem değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…