Brian Wizard

Çalışkan
Selam. 1TB SSD'ye sahibim 400GB'a 600GB ayrılmış vaziyette 2 disk olarak. Ben de bu 2 alanı birleştirip 1TB yerel disk olarak kullanmak istiyorum. Ayrıyeten 2TB disk alacağım onu da depo olarak kullanacağım fakat Windows en baştan beri sadece C diskine kurulu olmasına rağmen depo olarak kullandığım bölümde WindowsApps WpSystem WUDownloadCache adlarında 3 adet dosya var. Yönetici benim, dosyalara erişebiliyorum fakat şu anki bölümleri birşetirmek için bu 3 dosyayı ya C'ye taşıyacağım ya da sileceğim. Bu dosyaları C diskine nasıl aktarabilirim? Silme taraftarı değilim. İnternette kaynak bulamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. 1TB SSD'ye sahibim 400GB'a 600GB ayrılmış vaziyette 2 disk olarak. Ben de bu 2 alanı birleştirip 1TB yerel disk olarak kullanmak istiyorum. Ayrıyeten 2TB disk alacağım onu da depo olarak kullanacağım fakat Windows en baştan beri sadece C diskine kurulu olmasına rağmen depo olarak kullandığım bölümde WindowsApps WpSystem WUDownloadCache adlarında 3 adet dosya var. Yönetici benim, dosyalara erişebiliyorum fakat şu anki bölümleri birşetirmek için bu 3 dosyayı ya C'ye taşıyacağım ya da sileceğim. Bu dosyaları C diskine nasıl aktarabilirim? Silme taraftarı değilim. İnternette kaynak bulamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
WUDownloadCache Windows Update önbelleğidir. Çok önemli değil. Bunları taşıma sebebinizi anlayamadım.

Wudownloadcache Windows Update önbelleğidir. Çok önemli değil. Bunları taşıma sebebinizi anlayamadım.

Taşımam gerekiyor çünkü şu anki depo olarak kullandığım bölümdeler. O bölümü silip o depolama alanını tamamen yerel diske aktaracağım. Yeni SSD'yi alınca da 1TB Windows'un kurulu olduğu yerel disk 2TB da depo olacak. Teşekkür ederim bilgi için de bu arada

Taşımam gerekiyor çünkü şu anki depo olarak kullandığım bölümdeler. O bölümü silip o depolama alanını tamamen yerel diske aktaracağım. Yeni SSD'yi alınca da 1TB Windows'un kurulu olduğu yerel disk 2TB da depo olacak. Teşekkür ederim bilgi için de bu arada.
Hocam, bu dosyaları taşıyabilirsiniz ancak sıkıntı çıkabilir. Temiz bir formatla kurulum yapın, böylece sorun çıkma ihtimalini de sıfıra indirirsiniz.

Ayarlar - uygulamalar - yüklü uygulamalar bölümünden D'ye kurulu olan tüm mağaza uygulamalarını C'ye taşıyın.
Wudownloadcache'i de silebilirsiniz.