Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhaba. Windows üzerinden HDR açtım ve oyunları genellikle HDR ile oynuyorum. Ancak merak ettiğim bir konu var. Örneğin şu an Chrome’da forumda gezinirken çok parlak olmasını istemiyorum ve HDR yerine SDR kullanmasını istiyorum. HDR’ı Windows ayarlarından tamamen kapatmadan bu mümkün mü? Çünkü her seferinde HDR’ı açıp kapatmak yorucu. HDR’ın da sürekli sıcak yaz günlerinde açık kalması monitörü ısıtıyor, malum. HDR ayarlarıma ait ekran görüntüsü de burada.

1754728618251.webp

Çözüm
Windows’ta HDR’ı tamamen kapatmadan sadece Chrome’da SDR kullanmak doğrudan yerleşik ayarlarda mümkün değil. Windows HDR modu tüm ekranı etkiliyor ve uygulama bazında otomatik geçiş yapmıyor.
Windows’ta HDR’ı tamamen kapatmadan sadece Chrome’da SDR kullanmak doğrudan yerleşik ayarlarda mümkün değil. Windows HDR modu tüm ekranı etkiliyor ve uygulama bazında otomatik geçiş yapmıyor.

Çözüm
O halde ya hep açık olucak. Ya da sadece oyuna girerken açacağım. Zaten monitör IPS G3223D Dell. Performansı çok iyi değil HDR'da o halde kapatayım.

O halde ya hep açık olucak. Ya da sadece oyuna girerken açacağım. Zaten monitör IPS G3223D Dell. Performansı çok iyi değil HDR'da o halde kapatayım.
Orası size kalmış hocam, şahsi tercih meselesi. Ancak dediğim gibi konusunu açtığınız olay tek seferde ne yazık ki olmuyor.