İlk makaleme hoşgeldiniz, bu konuda size Windows'ta kısayollarda bulunan kısayol okunu nasıl kaldıracağınızı göstereceğim, işine yarayan elbette çıkar diye düşünüyorum. Özellikle de benim gibi masaüstü düzenine önem verenler için kullanışlı bir özellik.
Dilerseniz adım adım anlatmaya başlayayım.

Buradan hazırladığım .reg dosyasını indirin, çift tıklayıp çalıştırın ve çıkan uyarıyı onaylayın, ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

1. ADIM
Windows'un arama çubuğuna veya Çalıştır'a (Windows+R) regedit yazıp Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açıyoruz.

1744224978834.webp

2. ADIM
Açılan uygulamanın sol tarafında klasörler göreceksiniz, sırasıyla
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
yoluna gidiyoruz. Explorer klasörüne sağ tıklayıp yeni anahtar oluşturuyoruz.
Anahtarın adına Shell Icons koyuyoruz.

1744225650519.webp

3. ADIM
Yeni oluşturduğumuz anahtara sağ tıklayıp yeni dize değeri oluşturuyoruz.
Oluşturduğumuz dize değerinin ismine 29 koyuyoruz.

1744225884141.webp

4. ADIM
Oluşturduğumuz dize değerine çift tıklayıp açılan yerdeki değer verisi kısmına aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.
%windir%\System32\shell32.dll,-50
Sonrasında ise alttan tamama basıp burayı kapatıyoruz.

1744226074009.webp

5. ADIM
Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

1744226174724.webp

Bu adımlardan sonra artık kısayolların sol altındaki ok işaretini görmeyeceksiniz. Ancak eğer yine de gitmezse alttaki 2 adımı da deneyebilirsiniz.
1. YÖNTEM: 4. adımdaki kodun sonunda bulunan -50 değerini -51 olarak değiştirip tekrar deneyin.
2. YÖNTEM: CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp del /A /Q "%localappdata%\IconCache.db" komutunu girerek simge önbelleğini temizleyin.

İşinize yaradıysa beğenmeyi ve yardım gerekirse yorum atmayı unutmayın, iyi günler dilerim :)

Son düzenleme:
İlk makaleme hoşgeldiniz, bu konuda size Windows'ta kısayollarda bulunan kısayol okunu nasıl kaldıracağınızı göstereceğim, işine yarayan elbette çıkar diye düşünüyorum. Özellikle de benim gibi masaüstü düzenine önem verenler için kullanışlı bir özellik.
Dilerseniz adım adım anlatmaya başlayayım.

Buradan hazırladığım .reg dosyasını indirin, çift tıklayıp çalıştırın ve çıkan uyarıyı onaylayın, ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

1. ADIM
Windows'un arama çubuğuna veya Çalıştır'a (Windows+R) regedit yazıp Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açıyoruz.

Eki Görüntüle 139255

2. ADIM
Açılan uygulamanın sol tarafında klasörler göreceksiniz, sırasıyla
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
yoluna gidiyoruz. Explorer klasörüne sağ tıklayıp yeni anahtar oluşturuyoruz.
Anahtarın adına Shell Icons koyuyoruz.

Eki Görüntüle 139258

3. ADIM
Yeni oluşturduğumuz anahtara sağ tıklayıp yeni dize değeri oluşturuyoruz.
Oluşturduğumuz dize değerinin ismine 29 koyuyoruz.

Eki Görüntüle 139260

4. ADIM
Oluşturduğumuz dize değerine çift tıklayıp açılan yerdeki değer verisi kısmına aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.
%windir%\System32\shell32.dll,-50
Sonrasında ise alttan tamama basıp burayı kapatıyoruz.

Eki Görüntüle 139261

5. ADIM
Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Eki Görüntüle 139264

Bu adımlardan sonra artık kısayolların sol altındaki ok işaretini görmeyeceksiniz. Ancak eğer yine de gitmezse alttaki 2 adımı da deneyebilirsiniz.
1. YÖNTEM: 4. adımdaki kodun sonunda bulunan -50 değerini -51 olarak değiştirip tekrar deneyin.
2. YÖNTEM: CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp del /A /Q "%localappdata%\IconCache.db" komutunu girerek simge önbelleğini temizleyin.

İşinize yaradıysa beğenmeyi ve yardım gerekirse yorum atmayı unutmayın, iyi günler dilerim :)
Eline sağlık Hocam bende masaüstünde fazlalık var diyordum iyi oldu.