Detaylar
Kim cevapladı?İstediğin oyunlar açılmıyor ise ya destek verilmesini bekleyeceksin ya da onlarsız yaşamayı öğreneceksin.
swan
Üyecik
Dualboot yapınca SSD'ye bir sıkıntı çıkarır mı? Eğer sıkıntı olmazsa Windows'a oyunları yüklerim, Linux'da program filan o şekil yaparım gibi düşündümYa dualboot yapacaksın ya da oynamayı bırakacaksın.
Sadece oyun için geçecekseniz Windows ile devam edin performansınızda zaten aşağı yukarı çok fark olmayacaktır. Native oyunlar hariç.Şu an Windows kullanıyorum ama Linux CachyOS'a geçmeyi düşünüyorum. Performans vs. daha iyi diyorlar. Benim de aklımda var fakat istediğim oyunlar açılmıyor (Rust, R6 gibi). Nasıl bir yol izlemeliyim?
Masaüstünde CachyOS aşırı akıcı ama kullanacaksanız çift kurulum yapın.
swan
Üyecik
CachyOS sistem ve performans anlamında iyi windowsda istediğin oyun açılıyorya o var aklımdaSadece oyun için geçecekseniz Windows ile devam edin performansınızda zaten aşağı yukarı çok fark olmayacaktır. Native oyunlar hariç.
Masaüstünde CachyOS aşırı akıcı ama kullanacaksanız çift kurulum yapın.
CBTSG23XrC1Z
Becerikli
Kendi deneyimlerimden yola çıkarak dualboot önermiyorum çünkü %99 Windows kullanacaksın ve Linux, diskinde kalabalık edecek. Windows'u silip Linux'a geçtiğimde en az 3-4 ay kullanıyorum ancak Windows'u silmezsem taş çatlasa 1 hafta. 
Jetronin
Başarılı
Dualboot yapınca SSD'ye bir sıkıntı çıkarır mı? Eğer sıkıntı olmazsa Windows'a oyunları yüklerim, Linux'da program filan o şekil yaparım gibi düşündüm.
Eğer dediğin gibi sadece oyun oynayacaksan Windows'u böl yoksa elin hep Windows'a gidecek ve konfor alanından çıkamayacaksın.
Ayrıyeten bir sıkıntı yaratmaz.
Çoğu Linux dağıtımı Windows ile dualbootu algılıyor ve kurulum ekranında ona göre seçenek sunuyor.
swan
Üyecik
arada kalıyorum işteKendi deneyimlerimden yola çıkarak dualboot önermiyorum çünkü %99 Windows kullanacaksın ve Linux, diskinde kalabalık edecek. Windows'u silip Linux'a geçtiğimde en az 3-4 ay kullanıyorum ancak Windows'u silmezsem taş çatlasa 1 hafta.![]()
windowsu çoğu oyun açıyor diye kullanıyorum yoksa aklımda linuxda var işteEğer dediğin gibi sadece oyun oynayacaksan Windows'u böl yoksa elin hep Windows'a gidecek ve konfor alanından çıkamayacaksın.
Ayrıyeten bir sıkıntı yaratmaz.
Çoğu Linux dağıtımı Windows ile dualbootu algılıyor ve kurulum ekranında ona göre seçenek sunuyor.
Jetronin
Başarılı
Arada kalıyorum işte
Windows'u çoğu oyun açıyor diye kullanıyorum yoksa aklımda Linux'da var işte.
Ben de Windows kullanıyordum, verdiği hatalardan bıktım ve yaklaşık 2 haftadır Fedora Linux kullanıyorum.
Ferahladım.