Detaylar
Kim cevapladı?Ciddi anlamda PC bilgisi olmayan birisi için şu anda Linux pek kolay değil. Mesela Google Drive senkronizasyonu yapmak epey zor oldu. Fare orta tekerleği ile kaydırma yapılamıyor vs vs.
Hala Linux masaüstü mü kullanıyorsunuz, memnun musunuz? Yoksa Windows'a geri mi döndünüz? Sebepleriniz neler? Şu şöyle olsaydı dediğiniz konular var mı?
4-5 yıl önce Debian ile başladım.
Halen SSD üzerinde kullanıyorum diğer SSD üzerinde'de Windows 2021 LTSC kullanıyorum memnunum.
Sebebi sistemimin Windows 10'da bile kasmasıydı.
Şu an birkaç uygulama dışında Windows'u kullanmıyorum.
venovar
Yetkin
4-5 yıl önce Debian ile başladım.
Halen SSD üzerinde kullanıyorum diğer SSD üzerinde'de Windows 2021 LTSC kullanıyorum memnunum.
Sebebi sistemimin Windows 10'da bile kasmasıydı.
Şu an birkaç uygulama dışında Windows'u kullanmıyorum.
Ne mutlu size. Ben Ethernet kablosu ile kullanırken pek sorun yaşamıyordum ama kabloyu kaldırmam gerekti ve Wi-Fi adaptörü stabil çalışmadığı için Windows'a dönmek zorunda kaldım.
Oyun harici kullandığım laptobumda Linux kullanıyorum. Şu ana kadar elzem bir sorunla karşılaşmadım. Windows’a özel geliştirilen bazı uygulamaların alternatifleri mevcut.
openSUSE Leap 16 ve KDE arayüz kullanıyorum.
openSUSE Leap 16 ve KDE arayüz kullanıyorum.
Omerta Silenzio
Başarılı
Driver sorunu kalmadı diyen yalan söyler. Evet, çoğu şey çalışıyor ama bir Nvidia güncellemesi gelir, Wayland oturumun çöker. Kulaklığının yazılımı olmadığı için 7.1'i açamazsın, makro atayamazsın. Parmak izi okuyucun çalışmaz, Wi-Fi kartın naz yapar. Windows'ta tak-çalıştır olan şeyler Linux'ta "Tak-Terminali Aç-Config Düzenle-Dua Et-Çalıştır" olur.
Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Uzun süredir kullanıyorum, çalıştırmak isteyip de çalıştıramadığım bir şey olmadı şimdiye kadar.
Şu an tek büyük sorun kernel level anti-cheat gerektiren multiplayer oyunlar, onları da oynamıyorum zaten.
Şu an tek büyük sorun kernel level anti-cheat gerektiren multiplayer oyunlar, onları da oynamıyorum zaten.
- Makaleler
- 62
Windows, oyun oynamak isteyenler için ideal. Linux, özgürlük isteyenler için ideal.
2-3 aylığına Windows'tan Linux'a geçmiştim ve kendimi gerçekten özgür hissediyordum. Windows'a göre daha iyi performans, daha iyi özelleştirme seçenekleri ve daha hafif, hemen hemen her sistemde çalışıyor olabilmesi çok iyi bir şey. Şöyle gerçekten geniş bir oyun desteği olsa Linux kullanılır.
2-3 aylığına Windows'tan Linux'a geçmiştim ve kendimi gerçekten özgür hissediyordum. Windows'a göre daha iyi performans, daha iyi özelleştirme seçenekleri ve daha hafif, hemen hemen her sistemde çalışıyor olabilmesi çok iyi bir şey. Şöyle gerçekten geniş bir oyun desteği olsa Linux kullanılır.