Windows da kullanamıyorum Linux da şu an. Windows çok hantal ve buglu Linux'ta da çok uğraşmam gerekiyor gibi hissediyorum sürekli bir hopping içindeyim. Zorinde kalacak gibi duruyorum ama.

Şirkette sunucu da olarak kullanılan makineyi Ubuntu'ya çektiler ve uzaktan da bağlanıyorlar.
Çoğu dokümantasyonda önce Update komutlarıyla güncellik sağlama yapıldığı anlatıldığı için AnyDesk ile bağlanan her personel Update ediyor ve hep sorun yaşıyoruz.
Sürekli recovery mode geçmekten ben bıktım artık :D
Bir de açık kalması gerekiyor, öyle durun 1 - 2 saat kapalı kalsın düzelteyim gibi bir durum da yok.
Kişisel makinemı şu durumdan çekinerek Linux'a geçiremedim Unity VR çalışırken hem Oculus'un hatalarıyla hem Unity'le hem de Linux'la uğraşmak istemiyorum.
Laptop ile Unity VR çalışıp tecribesi olan biri varsa önerir mi?

Son durum; mecburen ethernet kablosunu tekrar kullanma kararı aldım. Şu an Fedora 43 kullanıyorum. Umarım uzun vadeli olur. Diğer diskte Windows 11 de bulunuyor.

Linux sırf Linux'ta C yazmak daha basit diye duruyor. Kişisel zevkten dolayı öbür işler için Windows 11 LTSC kullanıyorum.

Hiçbir dağıtımda Windows'taki sorunsuzluğu ve stabilliği bulamadığım için Windows'a geri döndüm. Bazı programlarımın alternatiflerini bulamadım (IDM gibi), bazı driverlar düzgün çalışmadı, laptopların pil süresi de Linux'da Windows 11 kadar iyi değil (Her dağıtımda değil, güncel Linux çekirdeği olan dağıtımlar iyi ömür sunuyor ama genel olarak Windows 11'de pil süresi özellikle tasarruf modunda çok daha iyi). Windows'un her ne kadar patlakları olsa da bu kadar çeşitli sistemde neredeyse sorunsuz bir deneyim sunmasınız tebrik etmek lazım. Eski bir laptopumda da (Windows 10 2021 LTSC) yeni laptopumda da (Windows 11 Pro) tek bir hata ve çökmeyle karşılamadan sorunsuz kullanıyorum. Tüm programlarım ve oyunlarım da stabil ve sorunsuz. Linux bana bu deneyimi verene kadar Windows'tan devam. Eğer verirse tabii ki özgür bir yazılım olduğu ve veri çalıp reklam yapma derdi olmadığı için Linux tabanlı bir dağıtıma geçerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir dağıtımda Windows'taki sorunsuzluğu ve stabilliği bulamadığım için Windows'a geri döndüm. Bazı programlarımın alternatiflerini bulamadım (IDM gibi), bazı driverlar düzgün çalışmadı, laptopların pil süresi de Linux'da Windows 11 kadar iyi değil (her dağıtımda değil, güncel Linux çekirdeği olan dağıtımlar iyi ömür sunuyor ama genel olarak Windows 11'de pil süresi özellikle tasarruf modunda çok daha iyi). Windows'un her ne kadar patlakları olsa da bu kadar çeşitli sistemde neredeyse sorunsuz bir deneyim sunmasınız tebrik etmek lazım. Eski bir laptopumda da (Windows 10 2021 LTSC) yeni laptopumda da (Windows 11 Pro) tek bir hata ve çökmeyle karşılamadan sorunsuz kullanıyorum. Tüm programlarım ve oyunlarım da stabil ve sorunsuz. Linux bana bu deneyimi verene kadar Windows'tan devam. Eğer verirse tabii ki özgür bir yazılım olduğu ve veri çalıp reklam yapma derdi olmadığı için Linux tabanlı bir dağıtıma geçerim.

Hocam yine de dönmüşsünüz ama şu tavsiyeleri vereyim. IDM alternatifi Xtreme download Manager iyi çalışıyor hatta ücretsiz olduğu için Windows'ta bile onu kullanıyorum. Pil ömrü için cpuautofreq uygulamasını şiddetle tavsiye ederim sistemin ne durumda olduğunu algılayıp ona göre işlemci frekansını ayarlıyor benim Windows'ta 3 saat pil ömrü aldığım laptopta 5.30 süreleri gördüğümü hatırlıyorum. Ama yine de maalesef dediğiniz gibi sorunsuz bir deneyim cihazdan cihaza değişmekle beraber özellikle Optimus'lu bir laptopta ve çoklu monitörde olmuyor.

3 yıldır ara ara Windows'a geçmekle birlikte Linux kullanıyorum ve Kasım'dan Linux hariç bir şey kullanmıyorum.
Ben Windows yazılımlarına bağlı biri değilim, o yüzden beni çok da zorlamıyor. Steam oyunlarının neredeyse hepsi zaten çalışıyor. Linux programlarını da seviyorum. Eee, daha ne?

Hepsini ayrı makinelerde kullanıyorum ve en göze hitap eden tasarım MacOS, en her şeye uyumlu olan Windows, konsolda nerdlük yapma keyfim için de GNU/Linux rakipsiz diyebilirim.

Hocam yine de dönmüşsünüz ama şu tavsiyeleri vereyim. IDM alternatifi Xtreme download Manager iyi çalışıyor hatta ücretsiz olduğu için Windows'ta bile onu kullanıyorum. Pil ömrü için cpuautofreq uygulamasını şiddetle tavsiye ederim sistemin ne durumda olduğunu algılayıp ona göre işlemci frekansını ayarlıyor benim Windows'ta 3 saat pil ömrü aldığım laptopta 5.30 süreleri gördüğümü hatırlıyorum. Ama yine de maalesef dediğiniz gibi sorunsuz bir deneyim cihazdan cihaza değişmekle beraber özellikle Optimus'lu bir laptopta ve çoklu monitörde olmuyor.

XDM denedim, IDM kadar videoları iyi tanıyamıyor. Pil ömrü aslında biraz çekirdek ile alakalı imiş. Güncel çekirdek şart güncel işlemci için. Tabii sizin dediğiniz programı da önerenleri gördüm. Yapay zeka bile önerdi. Belki ileride yine bir geçerim. Farklı dağıtımlara bakmayı ve denemeyi seviyorum.