Bilgisayarimda cok fazla gereksiz uygulama ve dosya var hepsini silmek cok ugtastiracagi icin direk bilgisayari sifirlamak istiyorum ama sifirlarsam Windows ve UEFI kurulum gider diye korkuyorum nasıl Windows'u silmeden bilgisayari sifirlayabilirim?
Arama yerine "bu bilgisayarı sıfırla" yazarsanız gerekli ekran karşınıza çıkar. Oradan sıfırlama işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca sıfırladığınızda UEFI kurulum gitmez. UEFI, BIOS'la ilgili bir sistemdir ve Windows'u sıfırlama işlemi UEFI'yi etkilemez.
Bastığında Windows kendisi otomatik olarak sıfırlama işlemini yapacak. Sana bir şey saklayıp saklamak istemediğini soracak sadece. Onun haricinde diğer her şeyi Windows kendisi yapıyor. Ürün anahtarında sıkıntı olmaz. Sistem geri dönüş noktası oluşturmaya gerek yok. Fakat isterseniz oluşturabilirsiniz.Bastığımda otomatik Windows kurma ekranı gelir degil mi, flashli FreeDOS sistem kurma gibi olmaz değil mi, ona göre yapacağım, gece gece ugrastirmasin. Windows key de sıkıntı olmaz değil mi, bir de sistem geri dönüş noktası oluşturmaya gerek var mı, bir sorun olmasin. Çok fazla anlamıyorum bu sıfırlama olaylarından.