Ben şu an 7-Zip kullanıyorum ancak değişiklik yapmak istedim. Siz hangisini kullanıyorsunuz? Hangisini önerirsiniz? Son soruya ikisini de kullanmayanlar cevap vermesin lütfen.
Oha WinRAR satın almış. Ücretsiz programı satın almış adam, yuh ! (Bilmeyenler için WinRAR kağıt üstünde ücretli bir yazılımdır. Belirli bir deneme sürümü var, deneme sürümü bittikten sonra "Deneme sürümünüz bitmiştir, satın alın." gibi bir uyarı veriyor ancak sonsuza kadar kullanmaya devam edebiliyorsunuz
WinRAR aslında ücretli bir yazılım ve her ne kadar kullanmaya devam edebilseniz de birkaç ay içinde ürünü etkinleştirmeyince uygulamayı her açışınızda iki tane pencere açılıyor ve sizi ciddi derecede darlıyor.
Ancak yazılım Github'dan bile bulabileceğiniz kodlarla crack, patch gibi üçüncü parti ve güvenilirliği şüpheli bir hack tool kullanmadan etkinleştirilebiliyor.
Bu iki nedenle (satın almasanız bile kullanımı tam olarak kısıtlanmaması ve satın almadan etkinleştirmenin kolay olması) orijinal satın alanların sayısı çok az.
Ben şu an 7-Zip kullanıyorum ancak değişiklik yapmak istedim. Siz hangisini kullanıyorsunuz? Hangisini önerirsiniz? Son soruya ikisini de kullanmayanlar cevap vermesin lütfen.
WinRAR çoğu bilgisayarda olduğundan dolayı bir sıfırgün açığının çıkıp sizi etkilemesi daha olası. O yüzden 7z. Linux'ta da zaten WinRAR yok.
7z'yi güzel bir arayüz olan PeaZip ile kullanıyorum.
Denediğim büyük dosya adetli zip arşivlerinde 7-zip daha iyi performans vermişti. Daha güzel çoklu çekirdek çalışıyor. Winrar ile çıkarması 2 saat sürecek dosya 15 dk gibi bir sürede bitiyordu. Eğer benim gibi 1kb*20bin dosyayla çok uğraşıyorsan 7-zip daha iyidir ancak öbür koşullarda hemen hemen aynılar.