Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

poro

Yetkin
Makaleler
2
Sunucuma WireGuard kurdum. Sunucuda 1 gigabit simetrik internet mevcut. Bilgisayarım veya telefonum ile bağlandığım zaman tünel aşırı yavaş çalışıyor. Sorun nerede olabilir? Bulamadım bir türlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hangi servis sağlayıcıdan alıyorsunuz sunucunuzu? Protokol engeli olabilir. Bunun yerine stealth yöntem olarak AmnesiaVPN kurabilirsiniz. WireGuard temelli. Aynı sunucuya OpenVPN UDP kurup denerseniz ve çalışıyorsa protokol yasağı vardır. ufw gibi firewall kullanıyorsanız WireGuard'ın portlarını açtığınızdan emin olun.
Hangi servis sağlayıcıdan alıyorsunuz sunucunuzu? Protokol engeli olabilir. Bunun yerine stealth yöntem olarak AmnesiaVPN kurabilirsiniz. WireGuard temelli. Aynı sunucuya OpenVPN UDP kurup denerseniz ve çalışıyorsa protokol yasağı vardır. ufw gibi firewall kullanıyorsanız WireGuard'ın portlarını açtığınızdan emin olun.

Çözüm
Hangi servis sağlayıcıdan alıyorsunuz sunucunuzu? Protokol engeli olabilir. Bunun yerine Stealth yöntem olarak AmnesiaVPN kurabilirsiniz. WireGuard temelli. Aynı sunucuya OpenVPN UDP kurup denerseniz ve çalışıyorsa protokol yasağı vardır. Ufw gibi firewall kullanıyorsanız WireGuard'ın portlarını açtığınızdan emin olun.

NetVay'den alıyorum. Ufw ile wireguard portlarını dışarıya açtım yine de olmadı. OpenVPN UDP kurup denedim. Sorunsuz çalıştı. Ben sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyorum ama yurt dışındaki ablam bağlanamıyor😅

NetVay'den alıyorum. Ufw ile wireguard portlarını dışarıya açtım yine de olmadı. OpenVPN UDP kurup denedim. Sorunsuz çalıştı. Ben sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyorum ama yurt dışındaki ablam bağlanamıyor😅
Netvay protokolü yasaklıyor o hâlde. Kendilerinin müşteri desteği çok iyi, bilet açıp konuyu iletirseniz belki sizin ip'niz için izin verebilirler.

Ek olarak, ionos ya da digitalocean gibi bir yerden ucuz vps alarak da vpn sunucusu yapabilirsiniz.