kuara

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

TP-Link BE230 router kullanıyorum, cihaz üzerinde WireGuard ile Kaspersky VPN kurulumunu gerçekleştirdim. Bilgisayardan Ethernet bağlantısı üzerinden VPN’i sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum ancak hem telefondan hem de bilgisayardan Wi-Fi üzerinden bağlandığımda internet erişimi sağlanmıyor. Sorunun Kaspersky kaynaklı olduğunu düşünerek alternatif olarak WARP üzerinden WireGuard profili oluşturarak da denedim fakat sonuç yine aynı oldu: Ethernet ile kullanınca çalışıyor, Wi-Fi üzerinden VPN’e bağlanınca internet gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

TP-Link BE230 router kullanıyorum, cihaz üzerinde WireGuard ile Kaspersky VPN kurulumunu gerçekleştirdim. Bilgisayardan Ethernet bağlantısı üzerinden VPN’i sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum ancak hem telefondan hem de bilgisayardan Wi-Fi üzerinden bağlandığımda internet erişimi sağlanmıyor. Sorunun Kaspersky kaynaklı olduğunu düşünerek alternatif olarak WARP üzerinden WireGuard profili oluşturarak da denedim fakat sonuç yine aynı oldu: Ethernet ile kullanınca çalışıyor, Wi-Fi üzerinden VPN’e bağlanınca internet gidiyor.
Sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Router ayarlarını kontrol etme:
- TP-Link BE230 router'ınıza giriş yapın. (Genellikle tarayıcıda 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 yazarak erişebilirsiniz.)
- Giriş yaptıktan sonra, VPN ayarlarına gidin ve WireGuard konfigürasyonunuzu kontrol edin.

2. Wi-Fi ayarlarını gözden geçirme:
- Wi-Fi ayarlarına gidin ve yönlendiricinizin bant genişliğini kontrol edin. (2.4 GHz ve 5 GHz bantları arasında geçiş yaparak deneyin.)
- Wi-Fi güvenlik ayarlarını kontrol edin. (WPA3 veya WPA2 kullanıyorsanız her ikisine de uyumlu bir ayar seçin.)

3. Firewall ayarlarını kontrol etme:
- Kaspersky'deki güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin. Wi-Fi üzerinden gelen trafik için izin vermediği bir kural olabilir. Kaspersky’yi geçici olarak devre dışı bırakıp deneme yaparak sorunun buradan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin.

4. DNS ayarlarını değiştirme:
- Router'ınızın DNS ayarlarını Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1, 1.0.0.1) şeklinde değiştirmeyi deneyin. DNS ayarları bazen hem modem hem de VPN üzerindeki internet bağlantısını etkileyebilir.

5. Firmware güncellemesi:
- TP-Link BE230 router’ınızın en güncel firmware versiyonunu yükleyin. Güncellemeler, hataların giderilmesine yardımcı olabilir.

6. VPN Profili ve bağlantı noktası kontrolleri:
- Kullandığınız WireGuard profillerinin ve ayarlarının bütün cihazlarda aynı olduğundan emin olun.
- Port yönlendirme ayarlarını kontrol edin; bu ayarlar, Wi-Fi ile bağlantılı cihazların VPN üzerinde doğru yönlendirilmesini sağlamak için önemlidir.

7. Cihazı yeniden başlatma:
- Router’ınızı ve bağlantı sağladığınız tüm cihazları yeniden başlatın. Bazen basit bir yeniden başlatma, bağlantı sorunlarını çözebilir.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer hala sorun devam ederse, ek bilgi sağlayarak destek alabilirsiniz.

Yapay zekanın bahsetmiş olduğu önerileri denedim ve hatta misafir ağırla oluşturmak, QoS etkinleştirme, mtu değerini düşürme vs gibi seyleride denedim ancak sorunum hala devam ediyor. Bu arada wireguard yerine OpenVPN ile deneme yaptığımda Wi-Fi ile bağlantı sağlayabiliyorum ama wireguard kadar hızlı olmuyor, wireguard için hala bir öneri bekliyorum.