Sürekli Witcher 2 oynayan birisi olarak yeni sistemde oynamaya karar verdiğim, Witcher 3 GOTY Edition sahibiyim. Oynamaya başladım, ancak çok farklılık hissediyorum. Bir 3 yıl kadardır da Witcher 2 oynamadığım için oyunu, seriyi bayağı unutmuşum. Bana hangi konulara dikkat etmem gerektiğini anlatabilir misiniz?
Sürekli Witcher 2 oynayan birisi olarak yeni sistemde oynamaya karar verdiğim, Witcher 3 GOTY Edition sahibiyim. Oynamaya başladım, ancak çok farklılık hissediyorum. Bir 3 yıl kadardır da Witcher 2 oynamadığım için oyunu, seriyi bayağı unutmuşum. Bana hangi konulara dikkat etmem gerektiğini anlatabilir misiniz?
İyi sosyaller hocam, oyunu tam anlamıyla deneyimleyemedim. Malum sınav haftası fazlasıyla ders çalışmam gerekiyor ve klavye + mouse oynadığım içinde benim düşünceme göre tam olarak zevki alamadım (yakında bunun için oyun kolu almayı düşünüyorum.) Fakat genel olarak oyunda en kolay moda alma direkt yaratıklar kılııcından (Shift + mouse sol Click'ten.) Tek yiyorlar ve aşırı sıkıcı oluyor bazı noktalarda oyunun zevkini alamıyorsun. İksir yapman gerekiyor ve benim başıma gelen bir şey olarak bazen yanlışlıkla görevi değiştiriyorum nasıl yaptığımı hala daha anlayamadım M'ye basıp ilerleyip oradan istediğin görevi seçmeni öneririm. Ek olarak kasabalardaki/köylerdeki tablolarda asılı canavar/yaratık, kız kardeşim kayboldu vs. görevleri de oldukça güzel görevler her ne kadar yan görev gibi dursa da deneyimlemenizi tavsiye ederim. Bazı görevler main Story'den bile daha güzel olduğunu duymuştum.
Aşağıdaki linkteki abi gayet güzel başlangıç için spoilersız anlatmış vaktiniz varsa göz atın derim. Video yaklaşık 5 dakika zaten.
Yan görevlerin hepsini, seviyeniz yettiği sürece, sürekli yapın. Bu güçlenmenizi sağlar. Teçhizat görevlerini de kesinlikle yapın. Üstün teçhizat, savaşlarda ekstra dayanıklılık ve güç sağlar. Ben Geralt'ın oyunun başındaki zırhı olan Kaer Morhen zırh setini çok sevdiğim için diğer teçhizatlar daha güçlü olsa bile bu teçhizatla devam ediyorum. Geliştirerek Engerek zırhına dönüştürüyorum. Başka ekipman seti kullanmıyorum.
Yeni bir mahalleye veya kapalı alana girdiğinizde efsunger hislerinizi kullanarak sağdaki soldaki tüm eşyayı sıkılmadan yağmalayıp toplayın. Bir süre sonra farkında olmadan zenginleşeceksiniz.
Ana hikayeyi oynarken önce Velen'i, sonra Novigrad'ı bitirin. Skellige maceranıza başladığınızda, Kötülüğün ilk yumuşak dokunuşları adlı Hearts of Stone DLC görevi alınabilir olduğunda DLC'ye geçin. Böylelikle hikayede daha az diyalog kaçırarak ilerlemiş oluyorsunuz.
Velen ve Novigrad'daki araştırmanızı tamamlayıp Skellige'ye giderseniz, Yennefer'e oralarda neler olup bittiğini tam anlamıyla, dolu dolu anlatabiliyorsunuz. Bitirmeden giderseniz araştırmamı henüz tamamlayamadım diyorsunuz ki ben böyle olmasından hiç hoşlanmıyorum. Zaten oyunun başında Yennefer, Velen'de ve Novigrad'da neler olup bittiğini öğrenip Skellige'ye gel diyor.
Ek olarak Hearts of Stone DLC'sinde Geralt'a birtakım değişiklikler oluyor. Ana hikayeyi bitirirseniz bu değişiklikler hakkında Triss'in ve Yennefer'ın (ya da en azından birinin) yorumunu alamıyorsunuz ama ana hikayeyi bitirmezseniz, ikisinin de yorumunu alabiliyorsunuz. O nedenle Kötülüğün ilk yumuşak dokunuşları görevi alınabilir olduğunda ana hikayeye mola verip buradan devam etmek, hikayeye zenginlik katıyor diye düşünüyorum.
İyi sosyaller hocam, oyunu tam anlamıyla deneyimleyemedim. Malum sınav haftası fazlasıyla ders çalışmam gerekiyor ve klavye + mouse oynadığım içinde benim düşünceme göre tam olarak zevki alamadım (yakında bunun için oyun kolu almayı düşünüyorum.)
Benim fikrimce klavye + mouse sakın ama sakın başlamayın. 5 tane kurt bir anda etrafınıza geliyor ve kaçmak neredeyse imkansız oluyor illa hasar yiyorsunuz. Tabi ki yiyeceksiniz de yani kaçmayı beceremeyince ayrı sinir oluyorum.
Benim fikrimce klavye + mouse sakın ama sakın başlamayın. 5 tane kurt bir anda etrafınıza geliyor ve kaçmak neredeyse imkansız oluyor illa hasar yiyorsunuz. Tabii ki yiyeceksiniz de yani kaçmayı beceremeyince ayrı sinir oluyorum.
Öncelikle Witcher 3, 2'ye kıyasla karakterin daha zor geliştiği ama geliştiği zaman tam geliştiği bir karakter. İlk oynayışınsa rehberime göz atabilirsin.
Selamlar. Yeni başlayanlar için, her şeyi tane tane ve elimden geldiğince anlaşılır olarak bir The Witcher 3: Wild Hunt rehberi hazırlamak istedim. Bu tecrübeleri, 5 yıllık ve 1200 saatlik Witcher 3 serüvenimden alıyorum. Oyunda yapmadığım ve bilmediğim hiçbir şey kalmadı. Tüm buildleri denedim, her yolla oyunu oynadım. Başlangıç için kullanabileceğiniz tüm tüyo ve öğretileri bu rehberde bulacaksınız. Eğer detaylı bilgi arıyorsanız, aşağıda vereceğim linklerden diğer rehberlerime ulaşabilirsiniz. DLC'leri eklemediğimi belirtmek isterim çünkü bu başlangıç rehberi. DLC'lere gelene kadar...
Ben her oynayışımda öncelikle ?'lerini alırım. Düşük seviye olacağın için bu eşyaları hemen kullanamazsın, kullanmana gerek de yok. Witcher 3'te zırh ve kılıca para vermeyi gereksiz buluyorum. Bu bulduğun eşyaları tüccarlara satabilirsin. Paranı iksir bileşenlerini ve formüllerle beraber zanaat şemalarını satın alırken kullanmanı öneririm.
?'lerinden sonra kontrat yaparım. Kontratlarda elit canavarlar öldürdüğün için fazlasıyla xp kazanırsın. Ardından yan görevlere girerim.
Eğer ilk oynayışınsa ana hikayeden devam ederek, ana görevlerini yaptığın karakterlerin yan görevlerini yapmanı öneririm. Böylece hikayeden kopmazsın.
Eğer grind yapacaksan ?, kontrat ve yan görev sırasından git. Oynayışına güveniyorsan düşman seviye ölçeklemeyi aç. Witcher 3'ün seviye sisteminden dolayı düşmanlar seviyelerine göre daha fazla XP verirler.
Ekipmanları yan görevlerden kazanırsın zaten, öyle çok kasmana gerek yok.
Kaer Morhen savaşına kadar ana görev ilerle yan görevlere hiç bulaşma çünkü oyun orada açılıyor. Çok ayak işleri yaptırdığından dolayı oyunun hikayesi güzel olsa da gidişat maalesef kötüdür. Sıkılmamak için Kaer Morhen savaşına kadar hızlı ilerle ondan sonra yavaşlayıp oyuna girebilirsin.