27294

Uzman
Selamlar. ⚔️🛡️

Sorum başlıkta ki gibi, hangi oyunu daha çok bekliyorsunuz? Ekstra olarak bu benzer iki seriyi hiç oynamamış birine söyleyeceğiniz veya vereceğiz tavsiyeler ne olurdu?

Şahsen bu iki seriyi ilk defa oynayacak arkadaşlara verebileceğim en iyi tavsiye; Yan görevleri yapın, keşfedin.

Ben açık olayım; Witcher evreni mükemmel bir evren, çok ilgi çekici. Yeni ana karakterimiz Ciri'de elimizde büyüdü. Fakat Elder Scrolls dedin mi akar sular durur. Ben 6. oyunu bekliyorum.

unnamed.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. ⚔️🛡️

Sorum başlıkta ki gibi, hangi oyunu daha çok bekliyorsunuz? Ekstra olarak bu benzer iki seriyi hiç oynamamış birine söyleyeceğiniz veya vereceğiz tavsiyeler ne olurdu?

Şahsen bu iki seriyi ilk defa oynayacak arkadaşlara verebileceğim en iyi tavsiye; Yan görevleri yapın, keşfedin.

Ben açık olayım; Witcher evreni mükemmel bir evren, çok ilgi çekici. Yeni ana karakterimiz Ciri'de elimizde büyüdü. Fakat Elder Scrolls dedin mi akar sular durur. Ben 6. oyunu bekliyorum.

Eki Görüntüle 206088

Bethesda oyunlarının modelleri bence aşırı eski. Skyrim bile kötü bence. Oyunda geliştikten sonra tüm hissiyat ölüyor çünkü hala köylüsün. Ne güzel!

Witcher 4 tabii ki. (Eski bir Enis Cherryson atasözü)

Bethesda oyunlarının modelleri bence aşırı eski. Skyrim bile kötü bence. Oyunda geliştikten sonra tüm hissiyat ölüyor çünkü hala köylüsün. Ne güzel!

Oyun motoru konusunda bir şey demeyeceğim, en azından Skyrim hakkında yaptığın yoruma yılı dolayısıyla kesinlikle katılmıyorum, keza diğer yorumuna da katılmıyorum ama saygı duyarım.

İki oyuna da bayılıyorum ama Skyrim'in evreninin yeri bende çok ayrı.

Witcher'ı tercih ederim atmosfer ve hikayesi çok hoşuma giden bir seri. Hatta kitaplarında andrzej ne kadar betimleyici bir anlatım kullanmış olsa da benim gibi okuma özürlüsü bir adama bile kitaplarını okutmuş bir seri.

Elder Scrolls gelecek olursak sanatsal tarzı bana hiç uygun olmadığından yüzüne bakmadığım bir seri.

Oyun motoru konusunda bir şey demeyeceğim, en azından Skyrim hakkında yaptığın yoruma yılı dolayısıyla kesinlikle katılmıyorum, keza diğer yorumuna da katılmıyorum ama saygı duyarım.

İki oyuna da bayılıyorum ama Skyrim'in evreninin yeri bende çok ayrı.

Evren olarak bende çok seviyorum. Ama Bethesda o evreni iyi işleyebilme yetisine sahip bir firma değil. Morrowind veya Oblivian'ın hikayesi mesela Skyrim'in fersah fersah ötesinde. Sadece yan içerikleri iyi yaparak bence bir oyun olmaz. O evrenin lore kısmına sadık, iyi bir hikaye ve yan içerikler olmalı.

Bethesda son 10 yıldır iyice bozduğu için TES 6'dan ümidi kestim. Skyrim'de 600 saatim var ve mod topluluğunda aktifim, yine de Morrowind'i fersah fersah tercih ederim. Fallout 4 her ne kadar oynanışı iyi olsa da RPG mekanikleri aşırı sığ olduğu için bir daha geri dönmedim. Sırf yeni Creation Kit ile uğraşabilmek için Starfield aldım, hem oyun hem modları fos çıktı, üzerinde uğraşmaya bile değmez.

Witcher serisi bana çok yoğun ve fazla geldiği için o kadar hakim değilim ama Cyberpunk 2077'nin şu anki durumuna bakarsak (ben DLC çıkmadan önce oynayıp çok beğenmiştim) Witcher 4 için oldukça umutluyum.

Benim asıl beklediğim yeni RPG Exodus ama onu söyleyeyim.