• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Woocommerce'de ana sayfaya ürün koleksiyonu ekleyince sayfa bozuluyor

Merhaba. WordPress üzerinden Woocommerce eklentisini kullanarak e-ticaret sayfası oluştuyorum. Şu anda ana menüyü yapıyorum. Sayfamda halihazırda kategori bölmesi üst çubuk ve bir tanede "ürün koleksiyonu" var. Ama ikinci ürün koleksiyonunu eklemek istediğimde düzenleyicide hiçbir sorun çıkmıyor. Olması gerektiği gibi oluyor, lakin kaydedip siteye bakıncaya kadar sitemde üst çubuk dışında her şeyim silinmiş ve bomboş beyaz ekran kalmış oluyor.

İkinci eklediğim ürün koleksiyonunu silince her şey düzeliyor. Sorun acaba neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu çözmek için adım adım öneriler:

1. Temayı Kontrol Edin:
- Güncel bir tema kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. Eğer temanız eskiyse, güncellemeyi deneyin.

2. Eklentileri Kontrol Edin:
- Tüm eklentilerinizi güncelleyin.
- Özellikle Woocommerce, tema ve diğer ilgili eklentilerin uyumluluğunu kontrol edin.
- Diğer eklentileri geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Eğer sorun çözülürse, hangi eklentinin çakıştığını belirlemeye çalışın.

3. Hata Kayıtlarını İnceleyin:
- WordPress hata kayıtlarını açın ve herhangi bir hata mesajı olup olmadığını kontrol edin. Genellikle wp-content/logs/ klasörü içinde yer alır.

4. Önbelleği Temizleyin:
- Eğer bir önbellek eklentisi kullanıyorsanız, önbelleği temizleyin ve tekrar deneyin.

5. Javascript ve CSS Hatalarını Araştırın:
- Tarayıcı geliştirici araçlarını açarak (F12 tuşuyla) konsolda hata mesajları olup olmadığını kontrol edin. Özellikle Javascript hataları sorun oluşturabilir.

6. PHP Sürümü Kontrolü:
- Sunucunuzda kullanılan PHP sürümünü kontrol edin. Woocommerce ve tema için önerilen PHP sürümünü kullanın (genellikle en az 7.4 sürümü önerilir).

7. Sunucu Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Sunucu ayarlarını kontrol edin. Özellikle bellek limiti gibi sınırlar, sorun çıkmasına neden olabilir. Bu ayarları artırmayı deneyin.

8. Geliştirici Modunu Kapatın:
- Eğer geliştirme modunda (debug mode) iseniz, bunu kapatmayı deneyin. Bazen bu modda çıkabilen hatalar ana sayfanızda sorunlara yol açabilir.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse belirli hata mesajlarını veya yaşadığınız durumu daha ayrıntılı olarak paylaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…