WordPress PHPMailer hatası neden olur?

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Böyle bir hata alıyorum. Öyle ki, siteme kullanıcılar bile kayıt olamıyor. Aslında eklenti ile çözülüyormuş ancak bu şart mı? Başka şekilde çözemez miyim? Bu işlerde amatörüm bu arada anlatırken ona göre anlatın lütfen.

Kod:
Fatal error:  Uncaught Error: Call to undefined function PHPMailer\PHPMailer\mail() in /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php:880Stack trace:#0 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php(1968): PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer->mailPassthru()#1 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php(1691): PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer->mailSend()#2 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php(1523): PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer->postSend()#3 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/pluggable.php(546): PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer->send()#4 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/user.php(3335): wp_mail()#5 /home/oyotbnet/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/other-includes/wp-security-rename-login-feature.php(746): retrieve_password()#6 /home/oyotbnet/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/classes/wp-security-process-renamed-login-page.php(217): require_once('/home/oyotbnet/...')#7 /home/oyotbnet/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/classes/wp-security-wp-loaded-tasks.php(21): AIOWPSecurity_Process_Renamed_Login_Page::renamed_login_init_tasks()#8 /home/oyotbnet/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/wp-security-core.php(482): AIOWPSecurity_WP_Loaded_Tasks->__construct()#9 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): AIO_WP_Security->aiowps_wp_loaded_handler()#10 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters()#11 /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action()#12 /home/oyotbnet/public_html/wp-settings.php(726): do_action()#13 /home/oyotbnet/public_html/wp-config.php(98): require_once('/home/oyotbnet/...')#14 /home/oyotbnet/public_html/wp-load.php(50): require_once('/home/oyotbnet/...')#15 /home/oyotbnet/public_html/wp-blog-header.php(13): require_once('/home/oyotbnet/...')#16 /home/oyotbnet/public_html/index.php(17): require('/home/oyotbnet/...')#17 {main}  thrown in /home/oyotbnet/public_html/wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php on line 880

SMTP ayarlarının cPanel'deki e-posta ayarları ile eşleştiğinden emin olmanda fayda var. Bilmiyorsan hosting firmana sorabilirsin.

Bir de PHP sürümünüz çok yüksekse sürümü 7.4'e çkeip deneyin. Bunu da hosting panelden yapabilirsiniz.

PHP sürümünü hatayı gidermek için oynamıştım zamanında çok önceden. PHP sorunu çözüldü sanırım.
Şimdi de e posta için uygun değil gibi bir hata veriyor. Onu da hosting'e sordum. Yanıt gelince yazarım.

WordPress'i kullanırken kaynak kodlarını sunucuda ilgili konuma atmayıp Softaculus vb. bir yazılım ile kurduysanız hata veriyor olabilir. Bunun haricinde olmazsa WP-SMTP gibi 3. parti eklentileri kullanabilirsiniz.

WordPress'i kullanırken kaynak kodlarını sunucuda ilgili konuma atmayıp Softaculus vb. bir yazılım ile kurduysanız hata veriyor olabilir. Bunun haricinde olmazsa WP-SMTP gibi 3. parti eklentileri kullanabilirsiniz.
Softaculus'tan silmeli miyim siteyi? Bu siteyi götürür mü komple?

Götürür diye düşünüyorum, hiçbir zaman 3. parti araçları kullanmayın web site kurulumunda. Bir de PHP'de açık eklentileri kontrol edin. Mail eklentisi vs. açık değilse açın.

Götürür diye düşünüyorum, hiçbir zaman 3. parti araçları kullanmayın web site kurulumunda.
PHP mailer hatası düzeldi aslında dediğim gibi.
Şimdi de "Hata: E-posta gönderilemedi. Siteniz e-posta gönderecek şekilde yapılandırılmamış olabilir." onun için de hosting firmasına destek talebinde bulundum. Umarım çözülür ve doğru yoldayımdır.

@Enes3078 PHP hatasını çözdüm.
Şu an, E-Posta testi yapıyorum, geliyor diyor ancak gelen e posta yok.
Evet, gönderilen adres benim adresim defalarca kontrol ettim ve spam klasörüne de baktım orası da bomboş.
Parola sıfırlama postası da geldi diyor ancak gelmiyor. (Derdim parola sıfırlamak değil, parolayı biliyorum ancak e posta testi için yaptım)

Son düzenleme:
Mail gelmiyorsa konfigürasyonda hata olabilir. Yine host firmaya danışmanız mantıklı olabilir böyle bir durumda.

Mail gelmiyorsa konfigürasyonda hata olabilir. Yine host firmaya danışmanız mantıklı olabilir böyle bir durumda.
Danıştım hocam. Bana DNS ayarları verdiler ekstra onları yaptım. Yani kayıt ekledim.
6-8 saat bekle dediler bakalım, yarın yazarım sonucu. Hem konuya denk gelen biri olursa da yardımcı olmuş olur.

Wordpress kullanırken PHPMailer kullanmayı önermiyorum, yoksa başınız dertten kurtulmuyor.
WP Mail SMTP gibi eklentiler hem çok yük oluşturmuyor hem de kullanması daha kolay. Yanlış bilmiyorsam pro sürümünde de gönderilen mailleri ve hangi fonksiyonun gönderim isteği yaptığını kaydedebiliyorsun. Yani hem daha kolay hem de yerine göre daha güvenli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…