ddakbrother

Uzman
Go Daddy üzerinden bir domain ve hosting olarak ise WordPress aldım. Ancak, siteyi düzenleyebilmek için WordPress'e girmem lazım. Ne yazık ki, panel üzerinden girmeye çalıştığımda 403 forbidden hatası alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

1757346068282.webp

GoDaddy panelinde böyle gözüküyor. Sistemi bilmediğimden soruyorum; alttaki şey neden “Yeni Web Sitesi” diye yazıyor? Ben sadece üstteki sitem için WordPress’e erişim sağlamaya çalışıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Go Daddy üzerinden bir domain ve hosting olarak ise WordPress aldım. Ancak, siteyi düzenleyebilmek için WordPress'e girmem lazım. Ne yazık ki, panel üzerinden girmeye çalıştığımda 403 forbidden hatası alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

1757346068282.webp

GoDaddy panelinde böyle gözüküyor. Sistemi bilmediğimden soruyorum; alttaki şey neden “Yeni Web Sitesi” diye yazıyor? Ben sadece üstteki sitem için WordPress’e erişim sağlamaya çalışıyordum.
"403 Forbidden" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Erişim İzinlerini Kontrol Edin:
- Sunucunuzdaki dosya ve klasör izinlerini kontrol edin.
- WordPress dosyalarının 755 (klasörler) ve 644 (dosyalar) gibi doğru izinlere sahip olduğundan emin olun.

2. .htaccess Dosyasını Sıfırlayın:
- FTP istemcisi ile hosting hesabınıza bağlanın.
- Ana dizinde bulunan .htaccess dosyasını bulun ve yedeğini alın.
- .htaccess dosyasının içeriğini geçici olarak silin veya yeniden adlandırın.
- WordPress kontrol paneline erişim sağlamaya çalışın. Eğer erişirseniz, ardından "Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar" bölümüne giderek ayarları kaydedin ve yeni bir .htaccess dosyası oluşturulmasını sağlayın.

3. Eklentileri Devre Dışı Bırakın:
- FTP ile sunucuya bağlanın.
- wp-content/plugins klasörünü bulun ve eklentilerinize (her biri için bir klasör) fazla ilgi göstermeden 'disable' ya da 'deactivate' ismiyle yeni bir klasör oluşturun.
- Eğer bu şekilde WordPress'e erişebiliyorsanız, sorun bir eklentiden kaynaklanıyordur.

4. Tarayıcı Önbelleğini Temizleyin:
- Kullanmakta olduğunuz tarayıcının önbelleğini ve çerezlerini temizleyin.
- Tarayıcıyı kapatıp açmayı da deneyebilirsiniz.

5. Site Sağlık Durumunu Kontrol Edin:
- WordPress kontrol paneline erişebiliyorsanız, "Araçlar > Site Sağlığı" sekmesine giderek herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

6. GoDaddy Müşteri Desteği ile İletişime Geçin:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, GoDaddy müşteri destek hattıyla iletişime geçin. Hosting ve alan adı yapılandırmanızla ilgili özel sorunlar olabilir.

Not: "Yeni Web Sitesi" kısmında, GoDaddy’nin yeni bir WordPress kurulumu veya başka bir yapılandırma olup olmadığını gösteriyor olabilir. Eğer mevcut olan siteyi kurmayı kabul ettiyseniz, bu seçenek görünür hale gelebilir.