Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam,

ChatGPT'ye danıştım sorunu ve bana bunu yapmamı söyledi ben de yaptım. Açıkçası sorun çözüldü ama aklıma kurt düştüğü için de sizlere sormak istiyorum. Bu ayarı açmak sorun yaratır mı? Neden açtığıma gelirsek, yönetici hesabında veriler anlık yüklenirken (konu görüntülenme sayısı vb.) varsayılan ya da kayıt olmamış birisinin gözünde veriler ilk başta yükleniyor sonra ise eski haline geri dönüyordu.

Selam,

ChatGPT'ye danıştım sorunu ve bana bunu yapmamı söyledi ben de yaptım. Açıkçası sorun çözüldü ama aklıma kurt düştüğü için de sizlere sormak istiyorum. Bu ayarı açmak sorun yaratır mı? Neden açtığıma gelirsek, yönetici hesabında veriler anlık yüklenirken (konu görüntülenme sayısı vb.) varsayılan ya da kayıt olmamış birisinin gözünde veriler ilk başta yükleniyor sonra ise eski haline geri dönüyordu.
- ESI (Edge Side Includes) özelliğini açmak genellikle önbellekleme ve dinamik içerik sunumu konusunda daha iyi performans sağlayabilir. Ancak bazı durumlarda sorun yaratabilir.

- ESI'yi açmanın potansiyel yararları:
- Sayfa yükleme sürelerinin azalması.
- Dinamik içeriklerin daha hızlı güncellenmesi.

- Olası sorunlar:
- ESI, bazı eklentilerle veya temalarla uyumsuzluk yaratabilir. Bu durumda sayfalar beklenmedik davranışlar gösterebilir.
- Önbellek sorunları ortaya çıkabilir; örneğin, kullanıcılar güncellenmiş içerikleri göremeyebilir.

- ESI'yi açmadan önce:
- Tüm eklentilerin ve temalarının güncel olduğundan emin olun.
- ESI'yi izleyeceğiniz bir test ortamında denemek iyi bir fikir olabilir.
- Gerektiğinde LiteSpeed Cache ayarlarını ve önbelleği temizleyin.

- Eğer daha fazla bilginiz varsa, kullandığınız tema ve eklentiler hakkında ek bilgiler sağlayabilirsiniz. Bu, daha iyi bir değerlendirme yapmamıza yardımcı olur.