Bütçe
5.000₺

En iyi mouse demek hiçbir mouse için uygun değil. Kullanım tipine, mousepadine, tutuş şekline, elinin boyutuna göre tamamen değişir. Bu videoda çoğu konuya değinilerek anlatılıyor, güzel bir rehberimsi video diyebilirim.

Bana kalırsa Beast X. Eski farem 20 tane mouse kullandım bu kadar ele oturan ve kaliteli bir mouse kullanmadım. Tabii daha iyisi vardır bir şey diyemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wraith'teki en iyi mouse denince her konuda birbirinden iyi mouse olabiliyor. 5.000 TL bütçeniz var mış, o bütçeye Hitscan Hyperlight önerebilirim. Ama Wraith'in içindeki en iyisini almak isterseniz işte o zaman yukarıda da dendiği gibi kullanım amacı, tutuş şekli, el boyun ve nelere öncelik verdiğin bu işi değiştirir.

Mouselar eninde sonunda tıklama ömrünü tüketiyor, çift tıklama, tekerlek bozulması, tutuştan dolayı parmak bölgelerinde aşınma gibi zamana yönelik sorunlara sahip. Bence F/P oranlı 2.000 TL civarında bir mouse alıp bozulana kadar kullanılmalı, sonrasında piyasadaki değişime göre yerine yenisi bakılır.

Aslında teknik özellik olarak çoğu farenin Ultimate/Pro sürümleri, 5-6K’lık farelerle aşağı yukarı aynı teknik özelliklere sahip. Burada önemli olan, farenin elinize oturmasıdır. Eğer şekli elinize uygunsa, zaten kendiniz için en iyi fareyi almış oluyorsunuz. Bir de optik anahtarlı modeller almaya dikkat edin; böylece ömrünü doldurmadan önce çift tıklama veya tıklamama gibi sorunların oluşma ihtimalini neredeyse sıfıra indirmiş olursunuz. Bana göre en iyilerinden birisi ATK Blazing Sky U2 Ultimate. Claw tutuşunuz varsa sevebilirsiniz.