Luna1057

Yetkin
Arkadaşlar daha önce Genshin Impact oynamıştım fakat boyutundan dolayı bıraktım. Wuthering Waves'i uzun zamandır görüyordum, merak ettim ve burada oynayanlar varsa onların fikirlerini almak isterim.

Oynanır. 500 saatim falan var, Genshin'den özellikle karakter tasarımları, hikaye ve oynanış kısmında (haritada seyahat, quality of life) çok daha iyi. Genshin hiç oynamasaydım diyorum keşke.

Oyun kaç GB? İnternetten baktım 60 GB diyor ama güvenemedim.
1755358058451.webp

Stamina bitip durmadan rahatca kosabilmek bile GI'dan daha iyi yapiyor bence. Bunun disinda combat konusunda Kuro'nun onceki oyunu PGR'a daha cok benziyor ancak GI'dan gecince cok da garip gelmemesi lazim. HI3 oynamisliginiz varsa ona daha cok benziyor diyebilirim.

Teknik acidan mukemmel otesi bir oyun degil ancak GI da degil, bu yuzden sorun yok. Boyut olarak su an GI'dan daha kucuk ancak GI kadar uzun sure icerik almaya devam ederse boyut olarak yetisecektir muhtemelen.

Bunun disinda genel olarak karakterleri ve dunyasi daha gercekci ve karamsar bir cizim stiline sahip, GI kadar cafcafli ve acik tonlar yok. Tabii bu kismi sevip sevmeyeceginiz kisisel ancak oyunun cizimleri ve karakter tasarimlari gayet iyi. Ozellikle animasyon konusunda GI'a kiyasla fersah fersah onde. Hikaye olarak da GI'dan daha iyi yazilmis diyebilirim. GI'in hikayesinin dumenden yazilmis, maruz kaldiginizda bile vasatliktan aci cektiren bir hikaye gibi oldugunu biliyorsunuzdur zaten.

Takim yapmasi GI'a kiyasla gordugum kadariyla daha teknik. Build yaparken -ozellikle P2W oyuncuysaniz- daha uzun sureler harcamaniz ve daha cok dusunmeniz gerekiyor. Tabii boyle olmasi pozitif acidan bakarsak oynanisi daha esnek yapiyor. Gacha oyunlarda oyun size cok kisitli bir meta havuzu sunmuyorsa, bu iyi bir sey.

Tabii gunun sonunda ozunde bu oyun ayni GI gibi BoTW klonu bir gacha oyunu mu? Evet. Peki kotu mu? Kesinlikle hayir.