Merak etmeyin o kadar kafam calisiyor. Bazi donemler yavaslama hissettigim oluyor psikolojik mi emin olmasam da, BitDefender'ya da Kaspersky kurup tam tarama ile taratiyorum. Tertemiz ciktigini gorunce de kaldiriyorum geri, siteden bir şey indirirken reklamlardaki download butonlarina basmayip dogru dosyayi indirirseniz problem olmaz.

Hocam bence çok riski yapıyorsunuz ne olacak yani antivirüs bilgisayarınızda kalsa?

Ben de yıllarca Office 2010, GTA SA vs. indirdim bu siteden. Menzil hoca sağ olsun her şey yetişmeye çalışıyordu. Ben bir sıkıntı yaşamadım. Yıllardır dediğim 10 senedir falan yani. Sıkıntıdan kastım da keylogger vs. gibi virüsler.

Merak etmeyin o kadar kafam calisiyor. Bazi donemler yavaslama hissettigim oluyor psikolojik mi emin olmasam da, BitDefender'ya da Kaspersky kurup tam tarama ile taratiyorum. Tertemiz ciktigini gorunce de kaldiriyorum geri, siteden bir şey indirirken reklamlardaki download butonlarina basmayip dogru dosyayi indirirseniz problem olmaz.

Hocam genelde indirilen dosyadaki setup dosyasının içine konuluyor diye biliyorum.

Evet, güvenilir bir site. Virüs vs. yok ve sahibi menzil isimli kişi herkesle ilgileniyor.

Evet ilgili birisi.

Sitede bazı linkler sahte onları reklam engelleyici yok ediyor ama dikkatli olmakta fayda var 10 yıldır o siteden hiç virüs yemedim.

Reklam engelleciyi kurunca reklamlar gizleniyor ama indirdiğimiz dosyanın içinde virüs olabilir mi diye merak ettim. VirusTotal'le indirdiğim dosyayı taratmak istedim ama dosya çok büyük diye hata veriyor, 600 MB sınır var, büyük dosyalarını taratamicaksak ne anlamı var anlamadım.

Şahsi önerim bu tür web sitelerinden oyun indirmektense direkt kaynağından indirilmesi taraftarıyım. Bu rehberde bence gayet yeterli bilgileri içeriyor.

Sadece bir ya da birkaç kişinin yönettiği kaynaklardan yazılım indirme alışkanlığından mümkün oldukça uzak kalmaya çalışın. Bir yazılım temin edeceğiniz zaman torrent gibi anonim kişilerin katkıda bulunduğu açık kaynak ortamları kullanın.

Sadece bir ya da birkaç kişinin yönettiği kaynaklardan yazılım indirme alışkanlığından mümkün oldukça uzak kalmaya çalışın. Bir yazılım temin edeceğiniz zaman Torrent gibi anonim kişilerin katkıda bulunduğu açık kaynak ortamları kullanın.

Ama torrenttede illaki virüs olmuyor mu?