65W 6

Becerikli
Alınır mı? PlayStation 5'e MFS 24 aldım. Bilgisayara da X-Plane 11-12 alasım var. Fakat yorumları okudum, her şey paralı diyorlar. Yani oyunu alıp bir de uçaklara para vereceksem, anlamı yok.

X-Plane çok kaliteli bir simülasyondur. Fizik açısından diğer tüm uçuş simülasyonlarını sollar. Boeing için ücretsiz Zibo 737 modu var, kalitelidir onu kullanabilirsin onun dışında Airbus'ta Toliss var bildiğim diğerlerini pek bilmiyorum.

MSFS'de grafik açısından diğer simülasyonlardan önde. Yine MSFS'de ücretsiz FlyByWire Airbus var ancak bazı buglar mevcut, paraya kıyarım dersen Fenix alabilirsin.

X-Plane çok kaliteli bir simülasyondur. Fizik açısından diğer tüm uçuş simülasyonlarını sollar. Boeing için ücretsiz zibo 737 modu var, kalitelidir onu kullanabilirsin onun dışında Airbus'ta toliss var bildiğim diğerlerini pek bilmiyorum.

MSFS'de grafik açısından diğer simülasyonlardan önde. Yine MSFS'de ücretsiz flybywire Airbus var ancak bazı buglar mevcut, paraya kıyarım dersen fenix alabilirsin.

Peki, X-Plane'da Türk uçakları var mı? 1050 Ti i5 9400F kullanıyorum, kaldırır mı X-Plane'i?

Sivil havacılık tutkunu olarak XP12'de binlerce saatim var IVAO-VATSIM platformlarında. Her şeyden önce Flight Simulator 2020/2024'ü geliştiren Asobo aslında bir video oyunu geliştirme stüdyosu iken X-Plane'in arkasındaki Laminar ise kurucusunun pilot olduğu odağı yalnızca havacılık simülasyonu olan ve bu alanda uzmanlaşmış bağımsız bir stüdyo. Kısacası, Flight Simulator kendisine bir simülatör dese de aslında sadece bir oyun buna karşılık X Plane gerçek bir uçuş simülatörüdür.

Ayrıca Flight sim gibi arcade bir yapısı yok, uçaklara hakim olmanız lazım sizi yönlendirecek yönergeler yok.

Eklentiler ise birçoğu payware yani ücretli olmak üzere ücretli ve ücretsiz bir dünya eklenti var.

Özellikle airliner'lar ilginizi çekiyorsa Toliss'in, Flight Factor'ün tek bir uçağı için 90 Dolar'ı gözden çıkarmanız gerekiyor. Yani pek sizlik değil anlayacağınız o ki.

Xplane 12'den birkaç aldığım SS'i paylaşıyorum. Bu arada iyi bir sistem istiyor Xplane 12 dolayısı ile 1050Ti ile bence hiç denemeyin bile. Düşük orta seviye sistemlerde XP11 daha randımanlı çalışacaktır. Zaten içeriklerin, eklentilerin neredeyse hepsi XP11 ile uyumlu.

Anadolu Jet Zibo 737-800 diğerleri Toliss'in Airbus A330-900 uçağından.

b738_4k - 2026-08-10 04.15.58.webp

A330-900 - 2026-08-11 01.46.41.webp

A330-900 - 2026-08-11 00.45.44.webp

A330-900 - 2026-08-06 23.13.03.webp

Son düzenleme: