X55A anakartlı laptopa i5-2450M veya i5-3110M işlemci takılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Grimoire Weiss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 509

Grimoire Weiss 1

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Burdur
Keşke HM70 olmasaydı diye şu an üzülüyorum ancak yapacak bir şey yok.

Chipset Sandy Bridge gösteriyor, soketi zaten HM70. 2. nesil i5 işlemcim var (2450M), 3. nesil de 3110M işlemcim var; herhangi birini kullanma şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 2450M ile uyumlu olduğunu buldum ancak 3110M ile uyumlu olduğunu sanmıyorum. Biliyorsun Intel her nesil anakart değiştirtiyor.

i5 2450M ile uyumlu olduğunu buldum ancak 3110M ile uyumlu olduğunu sanmıyorum. Biliyorsun Intel her nesil anakart değiştirtiyor.

Ya normalde ben konuyu teknik destek üzerinde açtım konuyu anakarta çekmişler. Anakartlık bir durum yok aslında Intel'in HM70 üzerinde ki sınırlaması. Soket tipi aslında aynı ama me Firmware diye bir şey üzerinde Intel kilitlemiş bunu. Birkaç yerde de bir süre açılır sonra da kapanır yazıyor.

O zaman şöyle geçmişten bir örnek vereyim. Aynı sorun tipini 2xxx anakart serisinde yaşadım. 7600K işlemcim vardı 8600k soket tipleri aynı 2 side lga 1151 2 side aynı yıl çıktı. Ancak 8600k 2xxx serisinde çalışmıyordu 3xx serisi almak zorundaydım. Benim işlemci kaby lake ike diğeri coffee lake idi hatta o dönem arkadaşımdaki 8100 işlemciyi takıp çalıştırmayı da denedim nafile o zamanlar bende desteğe yazdım ama olumlu dönüşler alamamıştım.

Birkaç kullanıcı forumunda X55A ile 3380M kullananları buldum. Büyük ihtimal 3310M de çalışacaktır.

Bahsettiğim 2 işlemciyi de karşılaştırdığımda ise yapıları benzer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…