Grimoire Weiss 1
Yetkin
Benim çok hatam var ama artık başarabiliyorum. Ha tabi hâlâ touchpad ve power butonu çalışmıyor orası ayrı. Ama teorik olarak ispatladım. Ben de zaten bu şeyleri hep dayak yiye yiye öğrendim desem yeri. O Casper mesela bana o kadar sorun çıkardı ki anlatsam inanmazsınız. Birinden 3 yıl önce 1000₺ gibi bir fiyata almıştım. Her tarafı kırık ekranı durmuyor 4+4GB RAM (1333MHz) 160GB ses çıkaran HDD vardı. İki ekran kartı da random şekilde çalışıyordu. AMD hiçbir destek vermiyordu o ekran kartına. Biosu 2009 yapımı legacy bioslar kadar bile ayara sahip değildi. İşlemciyi kısıtlamak için (0.79GHz) tuş vardı. Bundan sonra Z580 bir laptop aldım. Zaten bende şuan mevcut olan G500 laptopa da ilk onun işlemcisini taktım. Ne olursa olsun şuan ne o Z580 benim laptopum ne de o Casper hiçbir zaman doğru olmayan laptop çalışıyor. Ama bu ASUS anneannem hasenat hatimden kuran okusun diye yıllar önce 900₺'ye alınmış. Birkaç yıl önce 1 kere bakımı yapıldı hâlâ sorunsuz çalışıyor. UEFI de destekli. Yani üstüne düşmeyi isterim çünkü ben bunu geliştirmek istiyorum. Olur olmaz bilemem tabiki ama en fazla biosunu buldum onu yazdırıp deneyeceğim. Eğer olursa da 3632QM işlemci bulup takacağım. RAM slotu olarak 1 tane var. 1333MHz çalışmak yerine 1600MHz çalıştığı zaman da en azından ⅛ hızlanmış olur. SSD'si de var daha ne olsun. Bios pilini de değiştiririm bir süre daha çalışır. Ama şuan benim yüzümden kullanılamıyor olması beni üzüyor. Yani geri toplayamadım. Teoride bozmadım ama çalışmıyor da. (PW Switch pinlerine kısa devre yaptırıp çalışıyor) Param olunca başına geçerim diye her şeyini bir köşeye bıraktım. Anneme de söyleyeceğim anne bir süre idare et bana kızma (zaten haberi var , iyi niyetle başına geçtim) param olunca başına geçerim. Size de teşekkür ederim en azından beraber şekilde çözüme ulaştık.Doğrudur. Detaylıca araştırmadığımdan bu nesil hakkında çok fikrim yok. 5-10 sene içindeki nesillere hakimim ama bunlar ben çocukken vardı
. Açıkçası bu tip şeylere ilgin olup öğrenme ve çözme çabanı takdir ediyorum.