bozangir

Uzman
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • ASUS TUF Gaming X670E-Plus
  • 64 GB RAM
  • ASUS TUF GeForce RTX 4090 GAMING OC 24 GB GDDR6X 384Bit
  • Windows 11 Enterprise LTSC
Sistemi toplarken anakart konusunda acele ettim. Wi-Fi ve Bluetooth olmayanı almişim. Buna orijinal Wi-Fi ve Bluetooth nasıl kazandirabilirim? Wi-Fi ve Bluetooth için alacağim parçanın kaliteli ve sağlam olmasi lazim. Hangisini almalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta takılacak böyle bir yer yok varsa bile ekran karti altinda kalmiştir

Recep Baltaş
Sormak lazim ama bence o söylediğin takılmaz bu anakarta

bı de blutut yapma sebebim airpods microfonunu kolanmak

Anakarta takılacak böyle bir yer yok varsa bile ekran karti altinda kalmiştir

M.2 adaptörü ile anakartınızın M.2 Gen 3X4 yuvasına takabilirsiniz.

2024-12-30.webp

M.2 Adaptörleri : örnekleri

Son düzenleme:
hocam nagisini almam gerekiyorsa link birakabilirmisin
İşin açık tarafı daha önce hiç kullanmadım ve size bir öneride bulunmam doğru olmaz. Bir başka konu açıp kullanan arkadaşlardan bir tavsiye almanız daha doğru olur. Sizin açtığınız konunun cevabı olacak şekilde size önerdiğim yöntemin çözümü olarak sonuçlanması daha doğru gibi. Size örnek olarak attığım adaptör, anakartınız ile uyumlu. Sadece dikkat etmeniz gereken önemli ayrıntıyı vurguladım.
Ekran görüntüsü 2024-12-30 205051.webp

Asrock X670E ve Gigabyte Anakart; AMD RZ616 Wi-Fi 6E modülü kullanıyor. Sanırım bu modül uyumlu. Bu konuda uzman görüşe başvurmak gerek. @Recep Baltaş,

Bu konuda sanırım fikirleriniz olacak. Değerlendirmelerinize baktım. Konu sahibine yardımcı olabilir misiniz?
@337,
@6GB,
@EFI Shell,
@Mimar Selim Bey,

Son düzenleme:
Laptop Wi-Fi Bluetooth modülünü intel AX210NGW ile değiştirmiştim Çözüldü: MediaTek Wi-Fi Modülüm Berbat!. Sende aynı modülün anakarta takabileceğin halini alabilirsin değiştirdiğimden beri Internet ve Bt den aldığım verim çok arttı ya da usb şeklinde satılan BT adaptörlerinden alabilirsin çok daha ekonomik ve kolay olur.

Hocam merhaba, eğer PCI kart isterseniz elimdeki ürünü size uyguna bırakabilirim veya öneri yapabilirim.

Ekstra olarak dongle gibi ürünler alabilirsiniz lakin çok tavsiye etmiyorum ısınınca çekim performansı ve kalitesi düşüyor.