Volage 1

Üyecik
Evdeki eski sistemime OpenWrt kurdum ve deneme yaptım. Oluşturduğum ağ topolojisi şu şekilde:
  • TP-Link VC220-G3U cihazım köprü (bridge) modunda çalışıyor.
  • Bu cihazın lan 1 portundan çıkan kablo, eski bilgisayarın USB-TO-RJ45 dönüştürücüsüne bağlanıyor.
  • Eski bilgisayarın kendi dahili Ethernet portundan çıkan kablo ise TP-Link VX1800v modeme (erişim noktası olarak) gidiyor.
İlk başta bağlantıyı kuramadım; çünkü OpenWrt üzerinde WAN arayüzüne ETH1.35 yazmıştım. Ancak DSL modem köprü modunda olduğu için VLAN ID atamasını zaten kendisi yapıyormuş, bunu fark edip düzelttim.

Sistemle ilgili sormak istediğim iki soru var:

1. Sistemde şu an herhangi bir disk (HDD/SSD) yok, doğrudan USB bellek üzerinden çalışıyor. Bu durum uzun vadede ve performansta bir sorun yaratır mı?
  2. waveform.com/tools/bufferbloat sitesinden test yapmaya çalıştığımda, test warming up... aşamasında takılı kalıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Fiber hattı direkt X86 OpenWrt ile sonlandıracağım. Yeni taşınacağım 150 m² evde, 1000 Mbps interneti dağıtmak için sadece erişim noktası olarak kullanacağım fiyat/performans odaklı WI-FI7 router önerileriniz nelerdir?

Fiber hattı direkt X86 OpenWrt ile sonlandıracağım. Yeni taşınacağım 150 m² evde, 1000 Mbps interneti dağıtmak için sadece erişim noktası olarak kullanacağım fiyat/performans odaklı WI-FI7 router önerileriniz nelerdir?

TP-Link BE230 ya da Mercusys MR37BE kalan sorularınızı müsait olunca cevaplayacağım hocam. Şimdilik iyi sosyaller.