Alucardll

Çalışkan
Herkese merhaba,

Xbox series 9. nesil gamepadi sipariş ettim, fiyatı 3.000 TL tuttu ama açıkçası içim rahat değil. Konsolum yok, sadece bilgisayarda kullanacağım, ara sıra da telefonda deneyebilirim. Forumlarda bilgisayar için daha uygun ve daha iyi alternatifler olduğu (mesela 8BitDo Ultimate veya GameSir) yönünde yorumlar gördüm.

Ek olarak, kol pille çalışıyor. Uzun vadede şarjlı pil veya batarya kiti almak gerekecek, bu da ekstra masraf demek. Bu durum kafamı biraz karıştırıyor.

Sizce siparişi iptal edip alternatif modellere yönelmek mi daha mantıklı, yoksa Xbox kolunu kullanmaya devam etmek uzun vadede daha doğru bir tercih mi olur?

Xbox kolunun pille çalışması zaten seni şarj işinden kurtarıyor. Ben BİM'den aldığım siyah sarı pillerle uzun saatler kullanabiliyorum. Şarjlıdan daha iyi.

Herkese merhaba,

Xbox series 9. nesil gamepadi sipariş ettim, fiyatı 3.000 TL tuttu ama açıkçası içim rahat değil. Konsolum yok, sadece bilgisayarda kullanacağım, ara sıra da telefonda deneyebilirim. Forumlarda bilgisayar için daha uygun ve daha iyi alternatifler olduğu (mesela 8BitDo Ultimate veya GameSir) yönünde yorumlar gördüm.

Ek olarak, kol pille çalışıyor. Uzun vadede şarjlı pil veya batarya kiti almak gerekecek, bu da ekstra masraf demek. Bu durum kafamı biraz karıştırıyor.

Sizce siparişi iptal edip alternatif modellere yönelmek mi daha mantıklı, yoksa Xbox kolunu kullanmaya devam etmek uzun vadede daha doğru bir tercih mi olur?

Bilgisayar için Xbox kontrolcüsü mantıksız olur. 3000 TL'ye TMR teknolojisi olan GameSir Cyclone 2 gibi bir kontrolcü alınabilir.

WGNEW5 kodu ile 2300 TL civarına alabilirsiniz.

Herkese merhaba,

Xbox 9. nesil kötü kol değil ama Microsoft'un konsol ürünü olduğu için 40 dolar + vergi olan kol için bizden 3000TL Para istiyorlar. Kullanıma bağlı stick drift ihtimali var. Ekstra kablosuz kullanacaksan Bluetooth gecikmesini çekiyorsun onun derdi ayrı. Şarjlı pil veya normal pil alma derdi var. 2500-3500TL bandında alacağın her kol için bu geçerli. 2 sene kullanırsın ama muhtemelen 2 sene sonunda patlama ihtimali yüksek olan bir ürün ve 1 kez patladığında da sürekli farklı yeri arıza verecek tarz bir ürün tamir ettirsen bile.

O yüzden GameSir gibi markalar öneriyoruz. Hem üstüne marka isminden dolayı balon fiyatlandırma binmemiş oluyor. Hem de daha teknolojik ve uzun ömürlü ürünleri konsol vergisi saçmalığı da olmadığı için ucuza alabiliyorsun.

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın. 2500-3500TL bandındaki ürünler bu yüzden 9. nesilden çok daha iyi daha ucuzları da yarışır demek istedim.

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

pc ile tamamen uyumlu ve bu fiyattaki en kaliteli gamepad.
Piili olması bir yandan dezavantaj ama uzun vadeli kullanım için daha kullanışlı çünkü çinde zamanla ölecek bir bataryası yok onun yerine şarj edilebilir pil ve şarj cihazı alırsan hem evdeki bütün pilleri şarj eder hemde pil sorunundan kurtulmuş olursun.

pc ile tamamen uyumlu ve bu fiyattaki en kaliteli gamepad.
Piili olması bir yandan dezavantaj ama uzun vadeli kullanım için daha kullanışlı çünkü çinde zamanla ölecek bir bataryası yok onun yerine şarj edilebilir pil ve şarj cihazı alırsan hem evdeki bütün pilleri şarj eder hemde pil sorunundan kurtulmuş olursun.

Bizim önerdiğimiz kontrolcüler de PC ile tam uyumluluk gösteriyor zaten. Sırf PC için kullanılacak bir gamepad alınacaksa Hall-effect veya TMR teknolojisi kullanan gamepadler alınmalı. Xbox kontrolcüsü uzun vadede drift problemi yaşatır.

Xbox ve PS5 kolu PC için en kötü tercihlerdir ki bunu PC'si için ayrı bir Xbox kolu alan ve Xbox kullanan birisi olarak söylüyorum. Arkadaşların önerdiği diğer kollar fiyatını daha çok hak eden kaliteli ürünler. Onlara yönelmenizi öneririm.

3rd person tüm oyunları bu kol ile oynuyorum. RTS ve izometrik ARPG de dahil olmak üzere. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum, aldığım ilk gün anladım ki klavye ve fare ile FPS oyunlar harici amelelik yapmışız yıllarca. Metro ve Satisfactory gibi FPSleri de oynadım alışırsan FPS dahi oynanır. Hele bir de yüksek grafik ve kaliteli bir monitör yada TV varsa çok daha zevkli. Steam Link ve Moonlight/Sunshine ile de 65'' TV'ye yayın yapıp kolu TV'ye bağlıyorum PES oynamak için çok güzel oluyor. Yanında da sarj edilebilir Xbox pil seti aldım lityum sarjı 10 gün gidiyor. Ama ufak bir can sıkan özelliği var eğer PCye bağladıysam TVye bağlamak için TV ayarlarından silip tekrar sıfırdan bağlantı kurmam gerekiyor. TV, PC yada telefon fark etmeksizin böyle oluyor. Bu arada tutma yerleri tırtıklı model almaya tercih et elin daha az terliyor.