Silentac

Çalışkan
Oyunu bugün indirdim ama her girdiğimde 5-10 dakika içinde bu hatayı veriyor oyun. Ekran kartı sürücülerim güncel. İnternette denemediğim yöntem kalmadı. Sistemim RTX 5070 ve Ryzen 7 7800X3D. Steam'den oynayanlar DX 11 ile başlatarak çözmeyi denemiş ama ben Game Pass'ten oynadığım için başlatma seçeneği ayarlayamıyorum.

Çözüm 1​

Nvidia Denetim Masası’nda Global Ayarlar bölümüne gidin ve Shader Cache (Gölgelendirici Önbelleği) ayarını Sürücü Varsayılanı yerine 10-100 GB arasında bir değere getirin (ben 100 GB kullanıyorum). O zamandan beri hiç çökme yaşamadım.

İronik bir şekilde, Oblivion Remastered’da benzer bir sorun yaşamıştım. Bu ayarı yaptıktan sonra işlemcim kareleri işlerken tepeye çıkmayı bıraktı ve CO:E33 oldukça sakin çalışıyor. Bu muhtemelen evrensel bir UE5 Shader Cache sorunu.

Ancak şunu unutmayın: Yalnızca yeterince boş alanınız varsa 100 GB seçin. Birçok durumda 10 GB yeterlidir. Eğer bu çözüm sizde işe yaradıysa, tebrikler ve oyunun keyfini çıkarın! Eğer işe yaramadıysa, denemeye devam edin ya da geliştiricilerin çıkarmasını bekleyin.

Çözüm 2​

Oyun ayarlarına girin, grafikler bölümüne gidin, kalite ayarını farklı bir değere değiştirin (benim için Medium işe yaradı) ve FPS değerini de değiştirin (ben 30 FPS yaptım). Ayarları uygula ve ana menüye geri dön. Kayıtlı oyununuzu yükleyin, çalışması gerekiyor.

Çözüm 3​

Biraz araştırma yaptım ve benim için işe yarayan çözümü buldum. Öncelikle oyunu Steam’e ekledim. C sürücünüzdeki Xbox oyunları klasörünü bulun. Oyunun Content klasörü içinde "Gamelaunchhelper" dosyasını eklemeniz gerekiyor.

Bundan sonra oyunun özelliklerine girin. Başlatma seçeneklerine -dx11 yazın ve pencereyi kapatın.

Ardından Steam’in sol üst köşesinden Ayarlara gidin. Oyun içi sekmesine geçin ve “Oyun içindeyken Steam Yer Paylaşımını etkinleştir” seçeneğinin işaretini kaldırın.

Bu ayarı yapmadan önce ben oyuna bile giremiyordum.